„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Īsts latgaļu „party” Rīgā un Daugavpilī

14.novembrī „MicRec Bārā” Rīgā ikviens varēja sastapt vysskaistuokuos meitiņis, dzirdēt dzīvu latgaliešu valodu, izdancoties un izdziedāties līdzi no sirds. Šeit bija pulcējušies viņu draugi, paziņas, fani. Šis notikums ir svētki ne vien viņiem pašiem, bet arī visai Latgalei. Viņi - „Borowa MC” - prezentēja savu pirmo dziesmu albumu „Trepis iz Nakurīni”. Mūziķi 22.novembrī būs klāt arī Daugavpilī. Pulksten 19.00 Latviešu kultūras centrā (LKC) notiks pasākums „Party latgalīšu gaumī”. Tajā varēs noskatīties filmas „Par sevi, draugim i Latgolu” gan pirmo, gan otro daļu, turklāt par to nebūs jāmaksā. Pēc kino demonstrēšanas neformālā gaisotnē varēs tikties ar grupu „Bez PVN” un „Borowa MC” dalībniekiem, uzdot viņiem jautājumus par filmēšanas gaitu un kopā nofotografēties. Pulksten 20.00 paredzēts abu grupu koncerts (tas gan par maksu).

Komentāri

25.12.2005 01:06
Vanda
Kāpēc visās latgaliešu avīzēs raksta tikai latviski? Kur lai atrod kādas Ziemassvētku un Jaungada dziesmas un novēlējumus latgaliešu valodā?
07.12.2005 17:41
pljava
lai veicas arii turpmaak! malachi jaunieshi!