Daugavpilī var nobaudīt poļu ēdienus
- Egita Terēze Jonāne
- Aktualitātes
No katliņa izplatās kāpostu un gaļas smarža. Vērīgāk izpētot ēdienu, atklāju, ka tie ir gan svaigie, gan skābētie kāposti, kuri bagātināti ar dažādas – cūkas, liellopu, aitas – gaļas, arī kūpinājumu, speķa un desas gabaliņiem. Tie savukārt apcepti uz pannas, katrs veids tiek cepts atsevišķi, lai nesajauktu garšas. Daudzi pavāri pieliekot arī sēnes. Protams, tur ir arī cepti sīpoli un garšvielas, sulīgumam pieliets sarkanvīns. Sautējums jāsautē uz nelielas liesmas četrdesmit minūtes. Garša fantastiska, tā simtkārtīgi bagātinājusi to sautēto kāpostu garšu, kurus pasniedz mājup braucējiem kāzās Latgalē.