„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Vai Laucesā cels naftas pārstrādes rūpnīcu?

Latvijā reģistrētā kompānija SIA „Eiro Oil Refinery” vēlas Daugavpils pilsētas pierobežā Laucesas pagastā celt jēlnaftas ogļūdeņraža izejvielu pārstrādes uzņēmumu. 14. februārī Daugavpils rajona padome rīkoja preses konferenci par naftas pārstrādes rūpnīcas būvniecību, kurā piedalījās Laucesas pagasta un rajona padomes, valsts institūciju vadītāji un Saeimas deputāte Ināra Ostrovska. Bija ieradušies Laucesas pagasta iedzīvotāji - galvenokārt divu pašvaldības vēlēšanās konkurējošu deputātu kandidātu sarakstu pārstāvji. Kaut arī rūpnīcas ieceres sabiedriskā apspriešana vēl netiek rīkota, preses konference parādīja, ka Lauceses iedzīvotāji jau noskaņoti pret rūpnīcas būvniecību.

Komentāri

20.02.2005 16:02
Hrenovato
Lietuvā blakus Būtiņģes naftas terminālim ir arī kūrortpilsēta Palanga un viss tur ir normāli. Tagad tehnoloģijas vairs nav tādas kā krievu laikos! Bet Laucesā dzīvo idiotu bars. 350 darbavietas! Ja draudzētos ar galvu, noslēgtu vienošanos, ka vismaz 200 cilvēku šajā rūpnīcā strādās laucesieši. Nauda pati nāk, nevienam to nevajag.... Naftu vienalga pārstrādās, degvielu ražos un vidi ar tās dūmiem piesārņos, kamēr tā nebeigsies! Tas pats Latvijā - Rīga, Liepāja, Ventspils. Bet pēc tam vecākā paaudze brīnās, kāpēc visa jaunatne mūk prom uz Rīgu.... Mūsu vecīšu pamuļķu dēļ...
17.02.2005 09:07
R.Straume
Nāk cilvēks piedirst Latviju, <br> Tik necenties, nepūlies tā- <br> Viņa ir visskaistākā, <br> Tik un tā...
16.02.2005 13:49
Pusaugušais inflantietis
kas dara pāri citiem - tam pa kaklu ar airi! ;P
16.02.2005 08:50
jezyps
kas nekā nedara tam arī nekā nebūs!
15.02.2005 19:55
xxx
Traktoristu un slaucēju sen vairs nav, ja gribēs strādāt, tad pārkvalificēsies. Vai tad, lauku ļautiņi, Jūsu bērni un mazbērni nebrauc pelnīt lielo naudu uz ārzemēm? Tad, lai labāk strādā Latvijā, jo nedomāju, ka rūpnīcā maksās 80 Ls. Tantuki un onkulīši , padomājiet par savu bērnu nākotni - mums ir vajadzīgs darbs. <br>Labi, ja kāds ko ceļ, jo pilsētā viss tiek pārdots un iznīcināts. Pie mūsdienu tehnoloģijām par vides piesārņotību nevajadzētu uztraukties. No produktu(sākot ar maizi) piesātinātības ar ķīmiskām vielām, ātrāk sabeigsim veselību, nekā no apkārtējās vides.
15.02.2005 16:48
Peteris.
Nu un ko tad, Janit, mums darit? Visu laiku vaidet? Tadiem ka tev vienmer bus slikti. Lai tie nekam nevajadzigie traktoristi un slaucejas parkvalificejas.
15.02.2005 13:24
Jānis, jaon@inbox.lv
Lētāks naftas produkts jau nepaliks, cik vien to rūpnīcu uzbūvētu. Traktoristam vai slaucējai droši vien darbu tur nepiedāvās