„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Sacentās uz trenažieriem, peldēja un skrēja

Gandrīz 130 sportisti piedalījās starptautiskajās turnīrā ziemas trīscīņā, kas Daugavpilī risinājās 29. un 30. janvārī. Sportisti sacentās uz laivu trenažieriem kultūras un sporta pilī, skrēja 13. vidusskolas sporta manēžā (distance 1500 m) un peldēja stadiona "Celtnieks" baseinā (distance 100 m). č Šīs Daugavpilī pirmās oriģinālās sporta sacīkstes bija veltītas pilsētas 730 gadu jubilejai. Pirmajā sacensību dienā notika Latvijas atklātais čempionāts akadēmiskajā airēšanā uz trenažieriem.

Turnīrā piedalījās sportisti no sešām pilsētām -- Daugavpils, Jūrmalas, Viļņas, Kauņas, Šauļiem un Trāķiem. Komandu ieskaitē pirmo vietu izcīnīja airētāji no Jūrmalas, otro vietu -- daugavpilieši, bet trešie bija Šauļu sportisti.

Individuālajā ieskaitē Daugavpils komandā labākos rezultātus guva Olga Svirska -- viņa izcīnīja uzvaru, otrajā vietā ierindojās Ludmila Jadjalo (svara kategorija līdz 60 kg). Vīriešu konkurencē svara kategorijā līdz 75 kg sudraba medaļu izcīnīja Vitālijs Ivanovs, bet bronzas -- Artūrs Džeriņš.

Sergejs Juhņevičs visjaunākajā vecuma grupā (līdz 16 gadiem) ieguva piekto vietu.

Sacensību atklāšanas ceremonijā piedalījās Latvijas airēšanas federācijas ģenerālsekretārs Juris Šteinarts, kurš Daugavpils airētājiem uzdāvināja trenažieri. Turnīru organizēja Daugavpils sporta pārvalde un BJSS, Latvijas airēšanas federācija un Daugavpils domes jaunatnes lietu nodaļa. Šī turnīra iniciators ir pilsētas domes jaunatnes lietu nodaļas vadītājas vietnieks Aleksejs Lavrenovs, kurš Daugavpilī aktīvi attīsta šo sporta veidu. Arī viņš pats startēja sacensībās kategorijā "master group" un ieguva otro vietu.

Turnīru ziemas trīscīņā nolemts rīkot Daugavpilī ik gadu.