„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
neliels lietus

Veselības ministrs aicina izstrādāt vīriešu saudzēšanas programmu

25. februārī, Daugavpils ģimenes ārsti tiekoties ar veselības ministru Gundaru Bērziņu, ieteica ministram veikt izmaiņas likumā par pašnodarbinātām personām atzina, jo ārsti savas prombūtnes laikā nevarot atrast aizvietotājus. Atšķirībā no māksliniekiem un juristiem, kas arī ir pašnodarbinātas personas, ģimenes ārsti nevarot bez rūpēm doties atvaļinājumā vai izmantot slimības lapu, atstājot vismaz divus tūkstošus savu pacientu likteņa ziņā. Ārstiem esot no savas kabatas jāapmaksā arī alga aizvietotājam, atzina ģimenes ārste Rita Iesalniece.

Komentāri

02.03.2005 22:00
Tas nu gan tiesa,
ka PRECETAI SIEVIETEI isaks MUZA ILGUMS, neka sievietei, kura dzivo viena, bet viriesiem tas ir tiesi OTRADI !!!! Jo precetai sievietei virs ir ka berns apcubinams. Nabadzite strada 2 mainas - maja un darba!!
01.03.2005 12:27
R.Straume
Ja būtu vairāk talantīgu ģimenes ārstu, tā teikt "no Dieva", tad med.palīdzība būtu sniegta pareizi, vietā un laikā. Bet iznāk, pēc jaunās slimnieku pieņemšanas metodes, griezies ar pumpu pie ārsta terapeita, izvedīs no kabineta psihoterapeita. Pie tam vēl padzenās no viena med.speciālista pie otra. Par maksu. Beigās izrādīsies, ka tādas medicīnas nozares, kura varētu palīdzēt konkrētajam sasirgušajam nemaz neeksistē ! Veselības ministrijai vajadzētu izstrādāt īpašu "Labu ārstu sagatavošanas programmu" (līdzīgi kā sportā ,piemēram).Meklēt talantīgus bērnus vidējās mācību iestādēs un atbalstīt materiāli tos, kas nāk no nabadzīgām ģimenēm. <br>Ja uz 54 sievietēm būtu 1 vīrietis - un tas pats būtu Veselības ministrs, tad šo faktu varētu aplūkot kā problēmu un izstrādāt "Vīrieša - Veselības ministra saudzēšanas programmu". Bet citādāk ar varu neviens vīriešiem smēķus mutē un glāzīti rokās nebāž. Nespiež vilkties pakaļ katriem garāmejošiem svārkiem, lai gūtu no prieka nākušu slimību. Kas iestāstīs vīrietim būt atbildīgam par viņa paša izvēli, savu ģimeni, ja ne viņš pats?! <br>Pēc statistikas vīrietim, kuram ir ģimene - veselība labāka, dzīves ilgums garāks, nekā tam, kurš piekopj brīvas dzīves veidu. Sieviete, kurai ir ģimene, slimo biežāk, mazāk dzīvo nekā vientuļās.Vienīgais, ko ieteiktu "Vīriešu saudzēšanas programmai"- pūst no vīriešu kārtas pārstāvjiem putekļus.