„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Iekšlietu ministrs aicina efektīvāk cīnīties ar „točkām”

10. martā Daugavpili apmeklēja iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, lai ar Latgales reģiona policijas pārvalžu priekšniekiem pārrunātu nelegālā alkohola izplatības ierobežošanu. Pārvalžu priekšnieki ministru informēja, ka pašlaik Latgalē samazinājies nelegālā alkohola apjoms, ko izgatavo no kontrabandas spirta, taču pieaug pašbrūvētās kandžas izgatavošana un tirdzniecība. Tas policijai radot problēmas, jo likumdošanā nav noteikta atbildība par kandžas izgatavošanu un izplatīšanu. Dažkārt rodas pat kuriozas situācijas, piemēram, nesen tirgoņiem atdoti atpakaļ 150 litri kandžas un 4,4 tonnas brāgas, ko policija bija konfiscējusi par akcīzes preču glabāšanas noteikumu pārkāpumiem. Tiesa norādījusi, ka kandža nav akcīzes prece.

Komentāri

21.03.2005 11:49
Oskars, atritis@one.lv
Tas ir tirais sikums ko policija konfisceja 2004 g. Ta ir tikai ta prece ko policija konfisceja par to ka policijai nemaksaja tirgotaji -nedeva kukulus. . Kur tad palika tie skaitli kur kontrobandas netiek atmaskotas un aiziet realizcija. A kur paliek tie skatli, kur policijai maksa kukulus lai nelegalos tirgotajus neaiztiktu. Es domaju ka 2004 g. konfisceta kontrobanda ir tikai acu aizmaleshanai ka policija darbojas. Es domaju ka alkahola un tabakas tirgoshanu vares apkarot tad, kad policija saks darboties labak. Labi butu ja butu tads likums ja tockas rajona neapkaro tad policijas ierednus no darba atlaist ar iemeslu nepietiekoshi un neoperativi labi darbojas.