„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Izbaudīt divvientulību uz Artūra un Annas salas

Krāslavas rajona Aulejas pagastam ir ar ko lepoties. Pirmkārt jau ar savām dižajām Aulejas sievām, kuru skanīgās balsis iedziedājušas ne vien tautas dziesmas, bet arī pa kādam mūsdienīgākam gabalam. Auleju iecienījuši arī smaiļotāji, kuriem ar kanoe laivām tīk ceļot pa Dubnu cauri četriem Aulejas ezeriem. Auleja ir arī viens no latgaliskākajiem Latgales pagastiem, kur no 800 iedzīvotājiem 97 % esot īsti latgalieši. Turklāt puse no viņiem – gan vīri, gan sievas – esot kaislīgi makšķernieki, jo gandrīz vienīgais pagasta mīnuss, kā jau vairumā lauku pašvaldību, ir darba trūkums, turpretī ezeru pagastā papilnam – veseli sešpadsmit! Un vēl Aulejā neprecētās sievietes varot droši meklēt savu otro pusīti, jo te dzīvot 70 vecpuiši. Šīs un daudzas citas interesantas lietas var uzzināt, sarunājoties ar kādu aulejieti. Jāatzīst, ka aulejieši ir ļoti sirsnīgi un runīgi ļaudis, labprāt uzņems ciemos un nelaidīs vaļā nepacienājuši. Taču senāk vietējie droši vien bijuši viegli aizkaitināmi un dusmās sūtījuši cits citu tā patālāk uz kādu kalnu, kas kopš tā laika ieguvis nosaukumu – Padiersnīks.

Komentāri

21.03.2005 21:02
Trend
Novēlu Latgales Laikam vairāk šāsu pozitīvu rakstu! Rakstiet vairāk par ceļošanas iespējāsm Latgalē, jo daudzi to nezin!
16.03.2005 13:30
garoza
Gaišs raksts. Gandrīz sāku priecāties, ka ir tāda Auleja. <br>"70 latgaliešu vecpuiši " - ļoti laba reklāma Aulejai, ceļošanai !