„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.0 °C
skaidrs laiks

Trāpīt desmitniekā

Trenera kabinetā ienāk vairākkārtējā, arī 2005. gada, Latvijas čempione, kā arī Eiropas čempionāta šaušanā dalībniece Anna Paršuta, -- pievilcīga neliela auguma meitene. Septiņpadsmitgadīgā Anna Paršuta dzimusi un dzīvo Daugavpilī. Pašlaik viņa mācās Valsts ģimnāzijas 12. klasē, nodarbojas ar ložu šaušanu no mazkalibra un pneimatiskā ieroča, taču specializējas šaušanā no pneimatiskās pistoles. No pneimatiskā ieroča šauj no 10 m distances, bet no mazkalibra -- no 25 metriem. Abas disciplīnas iekļautas olimpisko spēļu programmā.

Komentāri

24.09.2008 09:57
Ivars, sq@inbox.lv
Jā es arī gribētu nodarboties ar ložu šaušanu no pneimatiskās pistoles. Žēl man nav pistoles un nevaru to atļauties. Pistole pa 1000Ls priekš manis ir nereāli. Žēl ka šaušanas sports LAtvijā ir tāds kautkādo izredzēto sports. Rīgā trenēties daugavas spoorta namā trenē tijkai meitenes līdz 18, Šaušanas federācija pavisam nojukusi no ratiem. Visus sūta uz daugavpili vai tukumu, vai Dobeli. VAitad normāls cilvēks katru fdienu var izbraukāt šos gaisa gabalus? Sviests. TAgad itkā esot iespēja trenēties sporta akadēmijā.