„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Pāvesta pieskāriens palicis Latgales cilvēku atmiņā

1993. gada 9. septembra rīts pārsteidza ar skaidrām debesīm, lai gan iepriekšējā dienā bija liels lietus. Aglonas bazilikas laukums pakāpeniski piepildījās ar svētceļniekiem no dažādiem Latvijas novadiem, Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas, Polijas. Cilvēki gandrīz nesarunājās, lūdza Rožukroni vai lūdzās sirdī. Viņi gaidīja Romas pāvestu Jāni Pāvilu II.

Komentāri

07.04.2005 13:29
Anna, heaven@inbox.lv
Viņš bija PERSONĪBA. Par viņa personības valdzinājumu liecina arī tas, ka par viņu sēro ne tikai katoļi, bet arī neticīgie, un citu konfesiju piekritēji. Pie mums augstskolā pat neticīgs lektors, kas agrāk par Dievu diez ko labu neteica ieturēja klusuma brīdi un teica daudzus patiesi aizkustinošus vārdus. <br>Žēl Pāvesta.
06.04.2005 12:26
Signe
Labdien! <br>Visa pasaule ir zaudējusi izcilu personību.Ari man bija tā iespēja būt Aglona1993.gada.Kaut gan man bija tikai 10.gadi spilgi palicis prata šis brauciens.Kad viņš sava speciāli necauršamajā mašīna brauca mums garam likās tāds vieglums un sirsnigums parnem.Vins musu sirdis un atminas dzivos muzigi <br>Mūžīgo mieru lai vinam dot kungs..
05.04.2005 18:51
no Spaanijas
man nekad nebija dziivee iespeejas tikties ar vinju, lai gan bija veeleesanaas, kaa katram katolim vai kristietim,tachu vinja sveetums un gaisma paliks vienmeer sirdii!!!Vinja laiks bija aiziet, bet vinja sveetaas peedas paliks pasaulee vienmeer!
05.04.2005 13:05
jana
lai miers viņa dvēselei...
05.04.2005 11:00
Diana
Paldies par šo rakstu. <br>es arī atceros šo saulaino rītu Aglonā 1993.gada septembrī. toreiz man likās, ka tāda vizīte latvijā, un it īpaši Latgalē ir kaut kas pārdabisks.
05.04.2005 10:47
Oskars, atritis@one.lv
Labdien! <br>Visai pasaulei tas ir loti liels zaudejums. Vins ir neatkartojams, vienkarsh un svets. <br>Taada pavesta ka Jaanis Paavils II nekad nebija un nekad arii nebuus. <br>Es sevii jutu loti lielu zaudejumu, man vins bija ka paarugs - kadam jabut. katolim un labam pilsonim. <br>Mums katram jamacas no vina. Par vinu var rakstiit gramatas un visu nevares uzrakstiit. <br>Vardu sakot vins bija labs un pilns miilestiibas cilveeks.