„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

Skatiens no augšas uz cilvēkiem un eņģeļiem

Daugavpils teātra latviešu trupā šis ir ļoti ražīgs pavasaris – režisors Ivars Lūsis divu nedēļu laikā piedāvā jau otro pirmizrādi. Šoreiz tā ir Leldes Stumbres luga „Skatiens no augšas”. Pirmo reizi Daugavpils teātra izrādē ne tikai aktieri, bet arī publika atradīsies uz skatuves, lai būtu pavisam tuvu L.Stumbres lugas varoņiem, kuri dzīvos gan reālā, gan arī mistiskā un noslēpumainā pasaulē. „Tā būs izrāde par cilvēku satikšanos pašiem ar sevi, jo mūsu briesmīgi skrienošajā laikā pietrūkst laika apstāties un padomāt, kas esmu es,” saka režisors.

Komentāri

09.06.2005 11:41
rupucis
nokavējies 'paldies': <br>skaista, sirsnīga izrāde. pēc pārslogotas darba dienas nokļuvu siltā, emocionālā pasaules fragmentā. <br>lai gan izrāde veidota ar minimālām dekorācijām un tajā darbojas trīs aktieri, efekts bija pilnīgs - aktieru darbs pamodināja iztēli un es jutos kā iesaistīta visos notikumos, it kā redzētu visu apkārt notiekošo, nomali, vientuļīgo ceļu, vai arī - skaistu savrupmāju, gandrīz laimīgu ģimeni, vai arī - cilvēku baru, kuru vieno vajāšanas un asinskāre. <br>izrādē ir vairāki smagi pārdzīvojumi, nožēlojami notikumi, vai bēdīgi. tomēr kopējais iespaids man palika ļoti gaišs un viegls. jo viss notiekošais bija dziļi cilvēcīgs, nesamākslots. <br>tiešām liels paldies aktieriem un režisoram!
01.06.2005 22:04
Kristina, hristina@inbox.lv
Enģelis, kas VIŅŠ tāds ir...varbūt tikai mūsu sapnis, par glābēju...mūsu nezūdošā cerība uz šķīstību...mūsu māns...patiesā mīlestība...es nezinu...bet es ceru ka man VIŅŠ ir...BRAVO...
24.05.2005 09:55
Chrysteen, little_devil@inbox.lv
Viestur, Jūlija, Egīl!!! Jūs esat malači, turpiniet savu attīstību, domāju, ka tādi talanti dzīvē tā vienkārši nepazudīs!!! <br>Protams režisors arī ir :)))))))))... <br>Šī izrāde bija tāda kā ekstāze...bezgalīgs apmulsums!!! <br>Paldies.
24.05.2005 09:48
Chrysteen, little_devil2@inbox.lv
runājot par to izrādi...Droši varu pateikt, ka tas bija KAS VAIRĀk!!!! Šis aktieru darbs bija kas vairāk par lielu atdevi, tas bija unikāls gājiens, kā arī perfekti nostrādāts...skatoties izrādi, tevi šis brīnišķīgais gabaliņš aizrāuj sev līdzi, tu raudi līdzi...jo šķita, ka viss ir reāli, tu aizmirsi par to, ka tu tikai atrodies starp skatītāju rindām!!!! <br>Paldies mūsu foršajiem aktieriem, kas spēj piedāvāt ko tādu, tādu, ko nevar iztelkt ar vārdiem, to ir jāredz!!! <br>Nākamā izrāde 29.05. Obligāti aizejiet, kam teātris ir kas vairāk par parastu skatuvi ar aktieriem!!!
23.05.2005 16:05
Inna, solnishko13@inbox.lv
Ļoti interesanta bija taa ideja, ka viss notika tik tuvu skatītājiem, jo varēja labāk izjust varoņu pārdzīvojumus, emocijas:)rādas iespaids ka viss ir īsts un Tu pats tajā piedalies!!!tiešam tādas nopietnas izrādes liek par daudz ko aizdomāties!!!man tā izrāde ļoti iepatikas!!!!un visi aktieri forši nospēlēja!!! gribētos lai mūsu teātrī biežāk ko tādu rādītu!!!!! :):):):):)
23.05.2005 14:23
Anete
Un kā tad lai noskatos to jūsu mākslas darbu, ja pirmizrādes dienā biļešu kontroliere mani ne pārāk pieklājīgi aizsūta mājās, paziņojot, ka mest njet, bet kasiere nav spējīga paskaidrot, kad būs nākošā izrāde. Varbūt tik daudz no teātra varētu prasīt, lai uz latviešu izrādēm vismaz personāls prastu valsts valodu. Ja ne savādāk, tad varbūt direktore varētu pārbaudīt biļetes, viņa tak kaut ar akcentu, tomēr runā latviski?
23.05.2005 11:18
margarita, puce02@navigators.lv
Šī izrāde bija filosofiskā un abstraktā apvienojums, kas radīja īpašu interesi man kā skatītājam, manuprāt nopietnam skatītājam biežāk būtu jāpiedāvā izrādes, kas rosina domāt, nevis tikai tukši smieties.Protams komēdijas ir vieglāk uztveramas, tajās nav jāiedziļinās, jo viss ir tāpat skaidrs, bet tas ir tāpat kā noskatīties viegla rakstura filmu TV ekrānā.Manuprāt, uz teātri jāiet, lai baudītu īstu mākslu un šī izrāde bija mākslas darbs, tā atstāja iespaidu uz skatītāju un nepagaisa no prāta izejot no tēatra ēkas. Jāsaka, ka arī aktieru devums tajā bija īpašs, tā tuvība radīja sava veida harmoniju starp skatītāju, aktieri un izrādes ideju. Paldies jums par šo lielisko devumu un tā tik turpināt! Lai jums saule Jūlija, Egil un Viestur!:)