„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Par palīdzību plūdos cietušajiem jālemj Ministru kabinetam

Lietavu radītajos plūdos cietušās Latgales pašvaldības, 18. maijā, tiekoties ar Saeimas ZZS frakciju, aicināja sasaukt Ministru kabineta (MK) ārkārtas sēdi, lai lemtu par kompensāciju piešķiršanu lauksaimniekiem un pašvaldībām. Ar deputātiem tikās Daugavpils rajona padomes izpilddirektors Vitālijs Aizbalts, Krāslavas rajona priekšsēdētājs Andris Badūns, Preiļu rajona padomes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs. Viņi ieteikuši saglabāt ES tiešos maksājumus par sējumiem tiem zemniekiem, kuriem lietavu ūdens noskalojis sējumus. Savukārt valsts kompensācijas būtu jāizmaksā lauksaimniekiem, kuri pēc plūdiem laukus apsēs no jauna. Pašvaldību pārstāvji uzsvēra, ka zaudējumi nebūtu tik lieli, ja darbotos meliorācijas sistēmas, kuru uzturēšanai valsts katru gadu piešķirot arvien mazāk līdzekļu.

Komentāri

23.05.2005 10:13
latgaliets, valijai
piekrītu tev, ka ar šefiem kaut kas nav labi ! Vēlēšanas pagājušas, var mierīgi sēdēt krēslos, bet šie izsludina kaut kādas ārkārtas situācijas, brauc tikties ar ministriem un Saeimas deputātiem, runā par kaut kādām kompensācijām Latgales zemniekiem, ceļu remontiem.... bēdas un negals !!!!!
20.05.2005 16:28
Valija
Nu tas pārmetums Latvenergo par Pļaviņu HES ietekmi uz plūdiem Preiļu rajonā ir tik analfabētisks, ka katra vidusskolēns fizikas stundā to apgāzīs 5 minūtēs. Nu tādi mums ir tie rajonu šefi - bēdas un negals.