„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Knišļi pazudina Latgales ganāmpulkus

Ja gribat savas gotiņas pasargāt no knišļiem, tad ganībās tās turiet no rīta tikai līdz septiņiem, pēc tam vediet lopus kūtī. Govis nosmērējiet ar neostomazāna un augu eļļas maisījumu, -- šādu padomus zemniekiem dod Ludzas rajona iedzīvotāja Nadežda, kura pati piezvanīja uz „Latgales Laika” redakciju. Viņa ar knišļiem cīnoties jau piecus gadus un iemācījusies savus lopiņus pasargāt.

Komentāri

31.05.2005 17:27
lasitaja
sausmas un briesmas!
31.05.2005 16:35
Jurix
Jezup! Napļoukši, vacīs! Pats koč saproti kū pscieji? Pročom te HES? Tei iudiņa krotuvja i byutu vysaidu ūdu i cytu tuorpu perekļis :PPPPP
31.05.2005 08:42
jezyps
jā bioloģiem savulaik lai slēgtu Daugavpils HES pietika prāta, bet lai paredzētu knišļu sprādzienu pamaz! Diemžēl tehnokrātiskās govis nav domātas turēt purvainos, ekoloģiskos biezokņos - tātad jāsakārto, jeb jāizveido tehnokrātiska vide kur nebūs purvu, biezokņu, mežu un tikai tad varēs ievest tehnokrātiskās govis. Bet pagaidām padomu prasiet sibīrijas Latviešiem - jo taigas zonā tā ir parasta parādība!