„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Latvijas tuvumā vēlas būvēt radioaktīvo atkritumu glabātuvi

Apglabājot īsdzīvošanas radioaktīvos atkritumus, kas uzkrājas Lietuvā, samazinātos Ignalinas AES likvidācijas izmaksas un pieaugtu iedzīvotāju un vides drošība, 9. jūnijā, prezentējot ietekmes uz vidi novērtējumu, uzsvēra radioaktīvo atkritumu glabātuves izbūves projekta autori. Glabātuve darbotos līdz 2030. gadam Lietuvā, Galilaukos, netālu no Ignalinas, un pēc tam tā pastāvētu vēl turpmākos 300 gadus.

Komentāri

15.06.2005 15:33
Aigars
Obligāti jāpieprasa kompensācijas! Jāatrod ES likumi, kas aizsargātu apkaimes iedzīvotājus! ZInām, kā sākumā sola, ka viss būs diženi, bet beigās sanāk kā vienmēr - kvalitatīvos izejmateriālus nozog, bet ieliek vecos, lietotos un tad rodas avārijas.... Lai būvē vismaz kādus 10 km uz Lietuvas iekšieni, tur taču transporta izdevumi nebūs lieli! Mums arī vajadzēja Lietuvas pierobežā uzbūvēt naftas rūpnīcu un padarīt šo apgabalu neapdzīvotu! Tagad mēs paliksim dubultzaudētāji - pirmkārt zaudējām darbavietas, otrkārt zemi... Zemnieki negribēja naftu, saņems trīs pirkstu kombināciju arī tūrismam! Kad latvieši sāks ar galvu domāt?...