„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Daudz baltu dieniņu tev, Daugavpils!

Kā jūs zīmētu Daugavpili? Kādas krāsas un līnijas izmantotu, lai pilsētas tēls atdzīvotos un iegultu iztēlē? Heraldikas meistari Daugavpili zīmējuši ar liliju, upi un cietoksni tās ģerbonī. Un katra no šīm zīmēm nes savu vēstījumu: lilija izsenis simbolizē gaismu, upe ir pārmaiņu vēstnese, cietoksnis – drošības garants.

Komentāri

21.06.2005 14:46
Konkrētais inflantietim
Vo vo!!!! Nah tie Ivanuškas bija vajadzīgi. No lielā nakts koncerta atmiņā palika "Pērkons", "Laimas muzykanti" (tas vispār bija fantastiki, kāpēc viņu nebija koncertā 21.00? Tā mūsu pilsēta savējos ciena?) un zviedri ar savu enerģiju. Pārējais galīgākais sviests. Ne krieviem ne latviešiem.
21.06.2005 13:49
vietejais
Augstaku pilotazu nekonkretiba, bezdarbiba, nolaidiba so pasakumu laika bija gruti iedomaties!!! <br>Man bija kartejo reizi kauns par to, ka dzivoju seit. Sie nebija tie svetki, kuru del bija jacies hronisks pasakumu bads vairak ka pusgada laika. Spoazdnekom Daugavpils!
21.06.2005 12:52
Tapiks
Sen tas bij sen , kad braucu uz Daugavpili saldējumu ēst .Mēs toreiz dzīvojām rajona otrā malā un es vienmēr baiļojos par savu vecomāti , jo viņa prata vien latviešu un lietuviešu valodu un es nezināju kā viņa tiks galā ar lietu kārtošanu citās valodās , bet viss jau beidzās labi . Pēdējos gados Daugavpilī ir būts vien īpašās vajadzību reizēs, neatliekamu palīdzību slimnīcā meklējot . Paldies tiem dakteriem , kas palīdzēja dēlam galvai šuves likt un citu gadu man pašam acu traumu dakterēt .Kas kas , bet cilvēki Daugavpilī sirsnīgi un var jau just to īpašo robežu un kultūŗu mijiedarbību . Svieciens visiem tās puses ļaudīm !!!!!!!
21.06.2005 09:43
Visvaldis Gercāns
Mīļš sveiciens tuvajai Daugavpilij lielajos svētkos!
21.06.2005 08:38
Pusaugušais inflantietis
Ivani International nerullē. Sviests. Vai tiešām Rancānei Dienā bija jāraksta, ka pasākumi notika krievu un latviešu valodā. Nah to bilingvismu attīstīt? Debilizētā politiskā nācija ar bezcerīgo nākotni.
18.06.2005 19:01
emigra
Kur nu angļu valodā, ja pat latviešu valodā savlaicīgas informācijas nav!
17.06.2005 20:27
anninja
Kāds mans paziņa, anglis, vēlējās iegādāties pilsētas svētku pasākumu programmiņu angļu valodā. Centos palīdzēt, piezvanot uz domi, kur man uzdeva pāris "vēsturiskus", manuprāt, jautājumus - kas es tāda esmu, kāpēc man vajadzīga šāda informācija angļu valodā, tad visbeidzot pasakot, ka visi ārzemju viesi vispār ir jau sadalīti grupās un delegācijās, un viņiem (ak, izredzētie!) tad arī varbūt esot šāda informācija. Uzreiz atcerējos savu agro jaunibu, padomju laikus un tā laika ierēdņu patoloģisko aizdomīgumu pret katru " nepiesietu" un " nesaskaitītu" ārzemnieku.Un beidzot arī atģidu, kāpēc pārējā Latvija ķiķina par Daugavpili. Ziniet, es arī izsmējos no sirds un mans paziņa tāpat... Labi, ka viņš ir gudrs ES cilvēks. Saprata. Atšķirībā no tiem, kas svētku pasākumu informāciju angļu valodā, uzdrukātu uz papīra, uzskata par pārdabisku vēlēšanos, kas ES valstī nu nekādi nav nepieciešama. Ko te vairs runāt par tādiem "smalkumiem" kā ārzemju investori mūsu pilsētā!?
17.06.2005 16:35
Anna
Sveiciens svētkos visiem daugavpiliešiem! Īpašs sveiciens Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājai <br>Ritai Strodei. Lai Jums viss izdodas,lai īstenojas Jūsu ieceres un nekas nevar tās izjaukt. Lai citādi domā- <br>jošie nāk pie prāta.Lai pilsētā vairāk tomēr dzirdētu latviešu valodu, lai krievvalodīgie apgūst un iemācās <br>latviešu valodu-valsts valodu ! To taču varat, ja cienat Valsti,kurā dzīvojat. Lai izdodas ! Uz sapratni, uz <br>draudzīgu līdzāspastāvēšanu!
17.06.2005 15:03
jaanis
S prazdnikom daugavpiļčane!
17.06.2005 12:24
Zane
Sveiciens pilsetai pilsetas svetkos.
17.06.2005 09:36
Lilija, acivella@tvnet.lv
Paldies autorei par rakstu, bet gribaas sveikt (manu dzimto)pilseetu un arii taas iedziivotaajus taas sveetkos. <br>Viskaistaakie ir ziedi, <br>Ja tajos rasa mirdz, <br>Visskaistākie ir vaardi, <br>Ja tie naak no sirds. <br>Visiem! <br>Lai veicas viss, ko izdomaa! <br>Lai piepildaas, ko iepaano!