„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpilij jābūt reģiona centram

Visas ministrijas atbalsta Latvijas sadalīšanu piecos — Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes — reģionos. Tā beigušās reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Māra Kučinska sarunas ar ministrijām. Pret šo modeli iepriekš iebilda Lielo pilsētu asociācija, kas aicināja veidot astoņus reģionus, jo tad katrai no lielajām pilsētām būtu iespēja kļūt par reģiona centru.

Komentāri

28.07.2005 17:32
DORA
Latgale liela , bet uz novada galvaspilsētas titulu kāro vai visas pilsētas Daugavas labajā krastā .Patīk citim vai nepatīk ,bet visi ceļi ved uz DAUGAVPILI .
21.07.2005 08:24
garoza
anninja, tu laikam esi no Rēzeknes. Bet pilnīgi iespējams, ka tev taisnība. Labāk būtu, ka Daugavpils būtu par rūpniecisko centru!
19.07.2005 21:55
anninja
Nu nesmīdiniet mani! Lai jau tiek Daugavpilij reģiona centra gods (kurš i paredzēts ta nav), taču vēsturiski Latgale ir novads, nevis reģions pēc ministriju iegribas, un Latgales novada centrs bija, ir un būs (neatkarīgi no tautas kalpu gribēšanas vai negribēšanas) RĒZEKNE. Tramvajs " Dvinskas" pilsētā vēl negarantē automātisku "čangalijas nabas" goda nosaukumu.