„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

„Mēnesnīcas ielejā” skanēs retu mājputnu balsis

Olgas un Jevgeņija Mihailovu saimniecībā Preiļu rajona Rušonas pagastā var ieraudzīt visdažādākos mājputnus, kuru liela daļa pastaigājas brīvībā. Pa gabalu uz mums noraugās plikkaklains tītaram līdzīgs gailis un pāris zosu, kuras kustībā izskatās kā divas šampanieša pudeles. No krūmiem galvu pabāž truši. Tie skraidot savā vaļā un meklējot sev draudzenes, ar kurām kopīgi notiesājot Olgas stādītos kāpostus. Mazie pārdošanai paredzētie tītarēni dzīvo nelielā koka kastē, kur tos patramda Mihailovu mazmeitiņa Nastja.

Komentāri

18.11.2009 12:08
Baiba, baiba.lapsa@inbox.lv
variet sameklēt mani draugos,BaibaLapsa un es jums visu izstāstīšu kās un kā.
05.09.2007 17:10
Liena, Liena.Rad@inbox.lv
Labdien! Arī es vēlētos laukos uzturēt sev kādu parīti šo brīnišīgo putnu!!! Sakiet lūdzu, kur tās vār iegādāties un cik tās maksā!!! Cik viņas bieži perē, un cik mazuļu izšķiļās? Kapēc tik grūti mazuļi ie līdz vienam mēnesim tik vārgi? Un kādas ir viņu īpašās uzturēšanas prasības!
09.04.2007 15:52
Sandra, blondabestia@inbox.lv
Esmu no Rīgas. Man aug 2 bērni.Es gribētu turēt mājās paipalas,lai uzlabotu savu bērnu veselību.Es gribētu uzzināt par paipalu turēšanu un kopšanu.Kur es varētu iegūt šo informāciju?
02.09.2005 16:39
Irina, iriska-7@inbox.lv
Paipalu olas ir tiešam vērtīgas un veselīgas. Es tas dzēru no rīta pirms darba.