„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Nīcgalieši pulcējas ap baznīcu

Nīcgalieši pulcējas ap Nīcgales katoļu baznīcu, kas kopš draudzes dibināšanas 1803. gadā, kad Nīcgalē bija uzcelta pirmā koka baznīca, ir pagasta garīgais un kultūras centrs. Arī Ivetas Guģes, Renātes Velikas, Valentīnas Zvingules, Rutas Bogdanovas un Jāņa Kivlenieka projekts par jauniešu kora izveidošanu tika sasaistīts ar dievnamu. To atbalstījusi Daugavpils rajona partnerības valde.

Komentāri

10.08.2005 14:51
7x7
Un kā tad bija par rakstā minētajiem 30 gadiem, kad bija gan gadatirgus, gan viss pārējais. Neticu , ka toreiz cilvēki bija mazāk ticīgi , kā patreiz. Un to visu varēja pieļaut Oplota laikā. Un kāpēc gan tagad tā nevarētu būt. Un kur toreiz skatījās katoļu baznīca , ja pieļāva tāda veida " neķītrības " svētku laikā.
08.08.2005 16:42
kristiete
Malaczi niicgalieszi! Liels prieks par jums! Tikai zheel, ka neizprotat Opluota jeb Atlaidu noziimi. Atlaidu doktriina un prakse katolhu Bazniicaa ir cieszi saistiita ar gandariiszanas sakramentu, adoraaciju, Sv. Misi un luugszanu. Bet juus szos sveetkus gribat apslaapeet ar kaarteejo iepirkszanaas drudzi gadatirgos, iedzerszanu veczerinkaas un trulu miesas kultuuras slavinaaszanu skaistuma konkursos. Ja jau juus tik lhoti ciinaties, kas ir tikai apsveicami, par draudzes gariigo atdzimszanu, tad laiciigi tradicionaalaas aktivitaates organizeejiet aarpus Atlaidu sveetkiem draudzee. Lai jums izdodas!