„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpils kļūst par transporta un sakaru pilsētu

9. septembrī Daugavpilī, Varšavas ielā 43 tika atklāta Transporta un sakaru institūta (TSI) Latgales filiāles ēka. Tajā atrodas kinozāle, lekciju zāle, divas datorklases, četras auditorijas, bibliotēka, ēdnīca un kafejnīca. Transporta un sakaru institūta Latgales filiāles nodošana ekspluatācijā ir Daugavpils Akadēmiskā parka izveides pirmais posms.

Komentāri

15.09.2005 21:04
anninja
Protams, ka uzņēmēji ļoti cer uz to, ka Akadēmiskais parks nodrošinās speciālistu kvalifikācijas celšanu, tikai - cik mūsu pilsētā ir šādu uzņēmumu, kuriem būtu ļoti nepieciešami augsti kvalificēti speciālisti? Un cik tad lielu algu šo uzņēmumu vadība ir gatava maksāt augsti kvalificētiem speciālistiem? Viss palicis gandrīz kā padomju laikos, kad rūpnīcās labi kvalificēts ceha vai nodaļas inženieris saņēma kapeikas, salīdzinot ar partijas bosiem un vadoņiem un kadru daļu priekšniekiem... Ja jau RTU nav ieinteresēta inženieru kadru sagatavošanā, ko tad līdzēs šādi kvalifikācijas celšanas kantori? Lai spētu ko pacelt, jābūt bāzei. Kaut gan - būtu ļoti jauki, ja es kļūdītos savos spriedelējumos iz personiskās pagātnes...