„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Skolotāji cer, ka nebūs jāstreiko

Šodien Rīgā pie Ministru kabineta uz piketu pulcējas pedagogi no visas Latvijas, lai cīnītos par darba algas paaugstināšanu. Tā kā no šī mācību gada skolotāji papildus nesaņēma ne santīma, tiek pieprasīts no 1. janvāra paaugstināt algu par 60 latiem. Piketā piedalās arī 40 pedagogi no Daugavpils skolām.

Komentāri

10.09.2005 09:22
Priekš āķa
Ja jau tas darbs tik viegls - ej strādāt par skolotāju, nevis bļausties par to tikai forumos! Neuztraucies skolotāji jau piestrādā cik var! Bet šī piestrādāšana ietekmē mūs visus. Ja uz papīra ir 160 lati, ar to izdzīvot nevar, jāņem papildlikmes un tādas arī atrodas, jo skolās trūkst ķīmiķu, fiziķu, informātiķu. Māca "kaut kādi" speciālisti! Un ja māca kaut kādi tad arī skolēni sanāk kaut kādi. Un sekas šobrīd jūtas ar vien smagāk. Pilsētā pilns visādu sociķu, kuri uzskata par baigo darbu pastaigāt un paintervēt cilvēkus, izveidojot dažādus nejēdzīgus graficiņus, bet smagi trūkst tehnisko specialitāšu cilvēku - ķīmiķu, inženieru, būvnieku u.t.t. Jo īstenībā tieši tehniskie cilvēki ir tie, kas bīda uz priekšu visu ekonomiku! Bez sociķiem tauta izdzīvotu, bet bez tehniķiem nē!
09.09.2005 12:35
Āķis
Vēl inteliģence skaitās,kura ubago!!!~Gadā deviņus mēnešus stradā, trīs mēneši atvaļinājums kurus vēl apmaksā. Kaunētos! Ja jau maz, tad vismaz varētu tajos trīs mēnešos piestrādāt.