„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils rajona vieglatlēti – spēcīgākie Latgalē

  • Egita Terēze Jonāne
  • Sports
Daugavpils rajona vieglatlēti izcīnījuši vairākas medaļas Latgales kausa sacensībās vieglatlētikā, kurās piedalījās Daugavpils un rajona, Preiļu, Balvu un Līvānu komandas.

Komentāri

21.01.2009 17:44
Normunds Norkuss, bayosan@inbox.lv
Vēlos sniegt vairāk informācijas par vienu no publikācijā minētajiem sacensību uzvarētājiem. Aizvadīto pāris gadu laikā Preiļu 2.vsk. absolvents LAURIS TROPS pārliecinoši pieteicis sevi arī valsts mēroga sportistu aprindās. Viņš var lepoties ar varen prāvu kausu, medaļu un u.c. godalgu kolekciju, to skaitā arī iegūto Valsts prezidenta balvu. Jaunais censonis savu pirmo nopietno fizisko rūdījumu guvis Preiļu rajona BJSS trenera Aleksandra Iļjina vadībā. Lauris specializējies ''sporta karalienes'' - vieglatlētikas - disciplīnās 60 m un 110 m barjerskrējienā. Viņš vairākkārt izcīnījis atzīstamus panākumus Latvijas junioru čempionātos. Talantīgā sprintera dotumi lieliski piemēroti Latvijas nacionālā ziemas sporta veida bobsleja prasībām. Jau pagājušajā sezonā eksperti Latgales pārstāvi raksturoja kā vienu no perspektīvākajiem jaunajiem bobsleja kamanu (bobu) stūmējiem. Līdztekus sportiskajām aktivitātēm Lauris vidusskolas gados aktīvi iesaistījies 312. Preiļu jaunsargu vienības pasākumos. Ar pārliecību var apgalvot, ka puiša augstākie sasniegumi vēl tikai sagaidāmi drīzā nākotnē, jo pērn 7.septembrī Laurim apritēja 19 gadi. Turēsim īkšķus, lai viss izdodas! :)