„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Krāslavas čigānu sirds iepukstējusies straujāk

Īsi pirms Jaunā gada Krāslavu saviļņoja nebijis pasākums – koncertu sniedza nesen izveidotais čigānu deju un dziesmu ansamblis „Dželem”, kura vadību uzņēmusies čigānu biedrības ”Nevo drom” Krāslavas filiāles koordinatore Lida Čubreviča. Čigānu valodā „Dželem” nozīmē „dzīve”. Ansambļa debija bija necerēti veiksmīga, tāpēc Lida nolēmusi darbu turpināt, lai atdzīvinātu aizmirstās čigānu tradīcijas un arī celtu pašu čigānu pašapziņu.

Komentāri

19.08.2010 17:06
NIKO, norbis@tvnet.lv
Interesants stāsts,bet tā gluži nav visiem čigāniem kā tur tiek aprakstīts,tā dara Fandari(krievu čigāni),latviešu čiganiem tradicijas ir savādakas un mentalitate arī cita!
06.03.2008 15:04
emotion
agrak man ari bija sliktas domas par chiganiem , bet viss izmainijas ,kad es nonacu vinju sabiedriba un saku ar viniem kontakteties , sapratu ,ka vini ir jauki cilveki , tagad satiekos ar chiganu :)
25.05.2007 17:43
4i4, e
sotukamies
26.02.2006 21:03
DRAUGS
pilsētā jau ir jūtamas izmaiņas saistībā ar šo tautību,tikai pateicoties Lidijai un viņas palīdzei Žannai,jaunā paaudze kļuvusi valdonīgāka, iecietīgāka. Lai Jums veselība, izturība vienmēr atbalsts un pretimnākšana.