„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Cūku bēres latgaliešu stilā

Lai arī nākamais ir Cūkas gads, lauku sētu rukšiem tas neko nelīdzēs un būs vien jākļūst par cienasta galveno sastāvdaļu. Cūku bēres notiek ikvienā lauku sētā, bet Annas un Jāņa Rutkovsku mājās Preiļu rajona Rušonas pagastā tās šoreiz bija pat dubultas – divi rukši uzreiz, jo saimniekiem neesot spēka ar tiem ņemties. Sprieduma izpildītāju lomās iejutās pieredzējuši kāvēji – Annas kundzes māsas vīrs Vladislavs, znots Jānis un iesācējs – mazdēls Māris.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

05.12.2006 15:48
Purvz, purvz@one.lv
Karbonāde, tieši tā, un cūķi piesien pie koka aiz no iešķērstā vēdera izvilktās zarnas- lai neaizbēg ar visu dūcīti sirdī!
19.11.2006 19:14
taukmīlis
Nu pilnīgs sviests. Kur jūs redzējāt, ka vispirms izķidā cūku bet pēc tam svilina.
13.11.2006 15:35
Karbonāde
Vai tā ir taisnība , ka sivēnu kaut pa latgalīšu mūdei ir - to dūcīti tā iedurt ,lai cuciks vēl pāris stundiņas paskraida , kā rezultātā gaļa gaiša ,bet visi ar vājākiem nerviem uz to laiku prom no mājām ????? Nu man tā stāstīja ...
12.11.2006 08:48
kisene, kisana74@mail.ru
Gribetos uzrakstit kommentaru par rākstu, bet nevaretu tikt pie pašas rakstas.