„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Svētku vēstneši – valsts karogi

Svētku dienās visi darbi rit kā ierasts. Arī sētniecei Ļubovai Poznahirko. Izņemot to, ka agri no rīta sētniekiem pie mājām jāizkar valsts karogs. Parasti katram ir 9–15 mājas, dažiem – arī vairāk. Šķietami pavisam vienkāršs darbs, taču īstenībā tā nav. Jo īpaši sievietēm. Karoga tureklis atrodas divu līdz divu ar pusi metru augstumā, savukārt valsts svētku vai piemiņas dienas galvenais atribūts sver ne mazāk par pieciem kilogramiem. Saprotams, ka sievietēm nav viegli uzcelt un nostiprināt karogu. Tāpēc izkārt un noņemt tos daudzām palīdz iedzīvotāji.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.11.2006 10:20
nuja
Jā, Latgales laikam ar vajadzētu domāt par to, lai pieklājīgi paradītos valsts svētkos, lai nav apsveikumi blakus gurķu reklāmām.Nez vai Valsts svētki vispār, ir tā reize kad vajadzētu pirmo lapu aizbāzt ar liekulīgām reklāmam. Īstā vieta tām ir citur, piemēram, pēdējā, kur līdzās Gādības apsveikumam - Latvijas 84.!!!! dzimšanas dienā, Latgales laiks varētu ielikt arī savu... AR PASKAIDROJUMU, KA PAR KLIENTU REKLĀMAM Latgales laiks neatbild.
18.11.2006 21:40
maija
Žēl, ka Daugavpilī svētku priekšvakarā nevarēja nopirkt karodziņus, suvenīru karodziņus.
18.11.2006 13:11
Arrii pilsonis
Kaa tad! Es redzeeeju vienu taadu, Preilju laikam. Visa pirmaa lapa vienos pantinjos raamiitii... :):) Aviize jau nav kautkaada apsveikumu kaartinja.
17.11.2006 15:33
LR pilsonis
Visu cieņu sētnieku smagajam darbam, Latvijas karogam, kurš ir tik bezgala smags. Tās ir ļoti būtiskas un apspriežamas lietas varbūt pat vislielāko valsts svētku priekšvakarā, taču par to varēja sūroties laikraksta 2. vai 3. lappusē. Blakus īpašo cenu reklāmai desām IKI veikalā labprātāk redzētu apsveikuma vārdus valsts svētkos. Varbūt pilsētas domes apsveikumam valsts svētkos varēja atrast vietiņu 1. lappusē nedaudz pastumjot malā īpaši svarīgās desu cenas