„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Nāve no ”krutkas” nav normāla parādība!

Šīs nedēļas sākumā Preiļu slimnīcā bija reģistrēti jau 62 pacienti, kas saindējušies ar nelegālo alkoholu jeb ”krutku” un saslimuši ar neārstējamo toksisko hepatītu. Preiļu rajona mediķu praksē tik daudzu cilvēku dzīvību apdraudoša krīze ir pirmoreiz, atzīst SIA ”Preiļu slimnīca” valdes priekšsēdētājs Juris Urtāns. Preiļu slimnīcā ieved arvien jaunus pacientus – vienu līdz trīs dienā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

09.11.2006 17:14
Veterinārārsts
Daudz esmu izlasījis par šo. Tomēr vairāk gribās piekrist mūsu Infektoloģijas centra vadošājiem, kuri, nesen pieminēja arī "vīrusa faktoru". Negribu kritizēt mediķus, jo sen nestrādāju praksē, kā vetārsts, bet... sivēniem šo, kādreiz saucām par aknu toksisko distrofiju (raibās aknas). Veterinārārsti jau sen pielietoja (un diezgan efektīvi) selēna injekcijas, ar kurām izglāba daudzu tūkstošu dzīvnieku dzīvības.Tajā laikā (70-80.gadi) mediķi, pēc manām ziņām to nepielietoja. Cik man zināms (pēc prakses), mediķi selēna preparātus Latvijā sāka pielietot krietni vēlāk. Tagad selēns tiek pielietots vairākos uztura bagātinātājos. Esmu pārliecināts,(bet tas ir mans pērsonīgais viedoklis), ka šī drūzma ar Preiļu sindromu tiek izmantots tikai politiskajos mērķos, lai nevajadzētu dziļāk pētīt mediķu problēmas. Esmu šogad sastapies ar šo: brālim nevarēja uzstādīt diagnozi. Kad prasīju, vai nevarētu pārbaudīt uz parazitārām invāzijām, jo nekas cits vairs neatlika, man vienā pazīstamā slimnīcā ārstējošais terapeits atbildēja: "Bet... mēs, nu, varētu, varbūt... uz trihinelozi,...bet,...mēs jau to nevaram...." Kauns un negods. Tās ir specializācijas sekas. Ja tu esi nonācis mediķu terāpijas nodaļā, tad, ja tev ir kaut kas no infekcijām vai parazītiem - viņi ir bezspēcīgi, neskatoties uz to, jebkurš Latvijas veterinārārsts var tūlīt pat izmeklēt kaut vai uz to pašu fasciolozi (aknu parazīti) vai askaridozi. To vajadzētu arī mūsu Bērziņam saprast. Varētu stundām rakstīt, bet ir kauns. Laikam tā ir sistēma. Mediķi sarauj!!!!!