„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Beigta vārna Daugavpili nenonobiedēs

Putnu gripu visā pasaulē kļūst arvien biedējošāka, taču Daugavpilī viss ir mierīgi, vien atrasta kāda beigta vārna Grīvā un apzinīgais atradējs to tūlīt nogādājis Pārtikas un veterinārajam (PVD) dienestam.

Komentāri

11.03.2006 16:33
rukis
Milie cilveki! Katru gadu vismaz parissimt cilveku mirst no parastas gripas, un kaut ka neviens ipasi neuztraucas. Epidemijas laika neliek sedet majas aiz aizvertam durvim, bez saules un svaiga gaisa. No pieredzes zinu, ka vakcinesana diemzel daudz ko nelidz, jo katru gadu paradas jauna gripas mutacija. No putnu gripas mirusi paris gadu laika dazi desmiti cilveku, par ko tas tracis? Atliek tikai sakt domat, kam ta breka nak par labu. farmaceitiskajam koncernam, kurs razo Tamiflu? Vai varbut lielajam putnu fermam? Bez tam, lidz sim beigtos gajuputnus un ari vietejos putnus neviens neparbaudija, kas vies aizdomas, ka situacija irlidziga ka ar 'trako govju' slimibu. Peksni kaut kas atklaja, ka tada esot. Bet cilveki trako. Driz aiztrakosies lidz tam, ka laimes nesejus, starkisus, saks apsaut, jo tie luk varot kaut ko ievazat. Brrrrrr... cilveks tomer ir lettiecigs radijums.
23.02.2006 12:09
tautietis, logins256@inbox.lv
a bet mon ir 80 godi un nava mon mojas ni talepona ni ka ! Kuu lai as doru ar savu meiljo spragonju ? aiziit leidz pogasta vecim as naspeeju ! joiit tok as 5. verstis ! voi as varu taa viinkarsi juu norakt pii mojas paksa un nuuzasplauteis ? A kuu ?
23.02.2006 11:58
menga123, logins256@inbox.lv
Kurs varetu man pateikt ,vai putni nespej ievazat gripu ari Latvija ? Ir daudz runats ,ka slimie putni pa celam aiziet boja ! Bet neviens no gudriniekiem nav iedomajies ka putni pa celam ari atpusas ! man skiet ka ar to laika spridi pilnigi pietiktu lai slimais varetu infiscet nakoso veselo -un tada veida mes varam rinkot apkart visai pasaulei ! Un vel kas - ka galu gala ta gripa parnesajas uz majputniem ? tacu cirulis neies kopoties ar vistu -bet piile nekad neskupstisies ar dzervi ! Vai tiesam ta pariet tapec ka sie putni atrodas uz kopejas zemes ? ja ta,tad jau starkis aizlidos bet lauks kurs jau ir slims tacu paliek ! un ko darit man ,ja man ir saimnieciba kadi 20 putni bet mans skaugis slinkais kaimins neturot nevienu,melnaja tirgu noperk infisceto spragonju un organiem pazino ka ir nomiris vinja vienigais un miljais-apdrosinatais Titars ! Bet gala iznakums bus tads , ka man bus janozumme viss mans zoodarzs ! Un dabus izkaut ari visi parejie 3. km apkart! Vot tadas deljas !
23.02.2006 09:29
Zvērbuļs
Pēc nedēļas sola īstus ministrejas papīrus ,pēc kuriem varēs vistas rītos celt un ārā laist vai arī nelaist , gulbjus piemājas dīķos peldināt vai jau laicigi , skaļi ķlaigājot , projām dzīt . Viss būšot , tā dzirdēju . Gaidam un ceram , ka šodien neviens gājputns vēl neatlidos !!!!!!! Vai jūs jau savu rīta sīpolu un rīta ķiploku jau apēdāt ??? Kā nekā gripa visapkārt !!!
22.02.2006 09:45
Čiepa
Nu vēl jau ziema ,tāpēc var jau tik bravurīgus saukļus kā virsrakstā skandināt . Radio ziņās jau stāsta , kādi pasākumi tiek veikti vienā vai otrā Eiropas valstī lai pasargātu mājputnus un beigu beigās arī pašus cilvēkus no putnu gripas . Varbūt tā ir labāk un februārī vēl nesatraukties par pavasari martā un gulbjiem , kuri atlidos aprīlī . Varbūt tā ir labāk un nelauzīt galvu ko darīt , ja šogad tāpat kā visus gadus kūtī bezdelīgas būvēs savas ligzdiņas un pašu māju vistas izklaidīgi kašāsies turpat apakšā . Un kā pavasarī būs ar putnu dienām , ar strazdu būriem un zvirbuļiem pagalmā un vai varēsim nopirkt cāļus ,pīlēnus un zoslēnus tik pierastajās izbraukuma tirgošanas reizēs ??? Visapkārt baisi ātri mainās pasaule un lietu kārtība tajā . Ļoti iespējams , ka tieši šajā pavasarī netikai man vienai būs savādāk jāpaskatās uz atlidojušo putnu kāsi . Tādi kā apjukuši izskatāmies , vai varbūt atkal neizdarīgi ?????????????????????????????????????