„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.9 °C
neliels lietus

Piecus gadus vecs meitēns Sibīrijā

Ir nakts. Stiprs klauvējiens pie durvīm. Sveši soļi un balsis, noģībst māmiņa. Kāds vīrietis no kārbas izmet mīļo, mammas sašūto lelli. Atskan pavēle, ka jāpošas ceļam. Tāds daugavpilietes Regīnas Ošmjanskas atmiņās ierakstījās 1949. gada marta rīts, kad sākās Jasinsku ģimenes bēdu ceļš no Vecsalienas līdz sovhozam „Ņyžnyj Irtyš” Omskas apgabalā Sibīrijā.

Komentāri

28.03.2006 11:45
Dora
Vecāmāte savai mazmeitai pirms pāris gadiem atdāvināja krustdūrienā pašas izšūtu sienas dekora fragmentu . No pabalējušā , apmēram skolas burtnīcas lieluma auduma gabala šķelmīgi pretim skatās kaķītis ziedu groziņā . Ļoti rūpīgi izšūtais rokdarbs ir tapis vecāsmātes un viņas ģimenes izsūtījuma laikā Tomskas apgabalā . Vienu tādu sienas dekoriņu varēja samainīt pret spaini kāpostgalviņu . Skolas vecuma bērns būdama , viņa esot izšuvusi sedziņas , zīmējusi kartiņas un to visu mainījusi pret pārtiku .