„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Mežniecības aicina „nemēslot augsni” ar maldīgiem priekšstatiem

Drīz, nokūstot sniegam, skatam pavērsies pērnā gada zāle un daudziem droši vien niezēs rokas pielikt tai klāt uguni. Latvijas iedzīvotāji beidzamajos gados kļuvuši slaveni kā visaktīvākie kūlas dedzinātāji, savu rīcību attaisnojot galvenokārt ar nepieciešamību sakopt apkārtni, bet zemes īpašnieki to pamato ar saviem turpmākajiem plāniem intensīvāk izmantot lauksaimniecības platības.

Komentāri

28.03.2006 13:29
Divpļaviņas
Jāsmejas un reizē jābēdājas par to , ka pērnās zāles dedzinātājs sevi dēvē par īsteno sakopēju un līdumnieku . To līdumieku laiki , kad celmus lauza pagājuši , tagad varbūt kāds , kas nolēmis ar latvāņu plantāciju pacīnīties , drīkst sevi šai vārdā dēvēt . Pavasarī par visu vairāk es vēlos lai līst vairākas dienas pēc kārtas , lai paspēj jaunā zālīte cauraugt vecos stiebrus . Vai jūs esat redzējuši apsvilušas vardes un krupjus ar nodegušām kājiņām un muguras ādu ? Sadegušos kukaiņus ne uzskaitīt . Tas ir briesmīgi , briesmīgi un barbariski , un tie ir viduslaiki , kad raganas un kopernikus dedzināja sārtos .Nodedzinātajās platībās ,kā par spīti, vēl vairāk sazaļo suņuburkšķi un izturīgākās stiebrzāles , bet pļavu puķes izzūd . Tāpēc es vēlos , lai līst kā pa Jāņiem arī šajā pavasarī .