„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Cilvēks tak mums pirmajā vietā!

  • No šī gada 1. marta mums, attālākā nostūra pasažieriem, likvidēja vienīgo reisu Ilūkste–Murovanka–Ilze, kas kursēja divreiz nedēļā, – otrdienās un ceturtdienās. No rīta no Ilzes izbrauca pl. 8.15. Reti jau bija, bet ciešami. Nu jau
  • Novadā

Komentāri

22.03.2006 14:41
skolnieks
Lai gan šis raksts jau ir vēsture, un, visticamāk, vēsturē klusi un nemanāmi nogrims arī ažiotāža ap šī reisa atcelšanu, joprojām sāp. Jāteic, ka esmu pastarpināti saistīts ar Bebreni un Ilzi, jo mana mamma kādreiz mēroja ceļu no Ilzes uz Bebrens vidusskolu. Šinī sakarā ļ. cien. Sauša kungam gribu atgādināt, ka skolēniem mācību gads beidzas 31. maijā un tad autobuss, kas ienāk Bebrenē "pirms 8.00", nekursēs. Skaidrs, ka amatpersonai uz žurnālista jautājumu kaut kas jāatbild, un, gluži dabiski, tāpāt, kā jebkuram cilvēkam, arī viņam ir vēlme ir pēc iespējas ātrāk "atkratīties" no astē iesēdušamies neērtajiem jautātājiem.
17.03.2006 17:50
Ilzēniete
Paldies, Pilskalnes pagasta pārvaldes vadītājai, kura mums iedod transportu aizbraukt uz baznīcu. Dot Dievs viņai labu veselību. Citādi mēs vispār paliksim bez saiknes ar pasauli. Velreiz paldies!
11.03.2006 16:21
rukis
Piwonijai: przestan, kochaniutka, gledzic, tylko sprobuj pozasuwac na piechotke w 30to stopniowym mrozie!
08.03.2006 10:48
Autobusam.........., autobusam
VARBŪT VĒL VISS NAV PATEIKTS , VARBŪT .... ŠORĪT TĀDAS SĒRĪGAS NOSKAŅAS AUTOBUSA DĒĻ .... TĀPĒC ŠAJĀ SAKARĀ TĀ KĀ NEKROLOGS LAI BŪTU . IR TĀDS OJĀRA VĀCIEŠA DZEJOLIS '' AUTOBUSA STĀVVIETA '''... Uz šo stāvvietu tukšo atkal kājas mani atvedušas . Ko jūs te esat pazaudējušas , kājas ? Vienreiz te pārdeva reņģes .... Citreiz te nebija it nekā ..... Reiz te vecenīte tirgojās ar kalmēm un vaiņagiem . Un es sapratu , ka ir Līgovakars .... Uz šo stāvietu tukšo kājas mani ir atnesušas ...... Un vēl nāk prātā viena pasaka ar laimīgām beigām par runci un čukčukbānīti. Tur bija rakstīts par cilvēkiem , kuri stāvēja ceļa malā un skaļi pauda savu neapmierinātību par bānīša slēgšanu , taču beigu beigās , kā jau tas ar cilvēkiem mēdzot būt , viņi apklusa un un samierinājās - jādzīvo vien ir . Vienīgi runcis neapklusa , vienīgi viņš cīnījas par bānīša čukināšanu pasaku zemes kalnos un lejās ....tā bija pasaka , bet te ir , nu 21 gadsimts , ILZE - LATVIJA - EIROPA , bet rakstam -in memoriam -autobusam , tāpat kā savā laikā -skolai , pienotavai , utt. Kas būs nākamais ???
07.03.2006 22:06
Jocis
Vai šī autobusa reisa atcelšana tiešām nebija saskaņota ar Ilūkstes novada veci? Vai tiešām viņš to nav zinājis, vai negrib zināt? Kaut kāds ārprāts notiek katru dienu! ....un tikai sēžam amatos un dzīvojam priecīgi....
07.03.2006 16:50
Ilzīte
Paldies visiem novadniekiem , kas jūt līdzi ilzēniešiem un tam nelaimīgajam autobusam ,kurš savā pēdējā reisā 8. 15 no Ilzes devās šī gada februāra beigās . Varbūt nākamajā LL numurā būs raksts , kurā visnotaļ lemt spējīgas un atbildīgas personas būs , nu būs saņemušās un pieņēmušas lēmumu , ka autobusam būt . Tā nu gan būtu īsta SIEVIEŠU DIENAS dāvana !!!!! Nu daudz jau negribu - vienu tulpi un autobusu 8.15 no ILZES uz ILŪKSTI ( kaut vai otrdienās un ceturtdienās )
07.03.2006 16:39
Bijunas, Apsveicējam
Mielas bičiuli ! Ar jus kalbate Lietuviškai ???Ačiu, jums taip pat !
07.03.2006 16:32
Bijunas
Aš negaliu tuo patiketi ! Kaip gaila ! Labai gaila . Kuo galiu nuvažioti iki Ilze ?
07.03.2006 16:28
Apsveicējs
Ar šo mīļo jauko un sirsnīgo dāvanu, Jūs, Ilzes sievietes tiekat sveiktas svētkos! Kā Jūs nesaprotat, ka tādā veidā būs iespēja vaigiem salā sārtojoties vai saulē brūnējot iet pa Tēvzemes putekļiem klātajiem ceļiem. un pēc tam vakarā, jūtot tīkamu nogurumu erotiskiem vēnu mezgliņiem klātajās kājās, atlaisties mīkstā zālē savas dzimtās mājas pagalmā! Kas var būt romantiskāks par šo? Es pievienopjos tehnokrātijas nīdēju pulkam un sveicu Ilzes sievietes 8. martā! Nost ar autobusiem un automašīnām, lai dzīvo kājāmgājēji! Sen jau bija laiks, sen solīja - kaut vai basām kājām (ievērojiet - kājām) - bet Eiropā. Eiropā bijām , bet par to kājām iešanu jau bijām aizmirsuši! Urā pirmajai bezdelīgai - Ilūkstes novada domei! Lai veselība un ilgs mūžs!
07.03.2006 16:19
Piwonie
Wyprawiam sie w podroz do ILZE . Ktora droga prowadzi do ILZE, jak sie jedzie do ILZE ?Jestem bardzo zmartwiona...
07.03.2006 16:07
Sapotējusies
Jā, tieši tā ir jādara! Vai tad nebūsiet pamanījuši, ka marts klāt un drīz salidos sainficējušies stārķi! Lai izvairītos no putnu gripas, tas ir super ! Jau laikus jānorobežo potenciāli bīstamās zonas, kas ar viena maršruta atcelšanu ir arī izdarīts. Bez liekiem izdevumiem, oi, oi,oi, - tieši otrādi - ietaupot . Malači deputāti! To noteikti jāreklamē! Varbūt novērtēs Briseles ierēdņi un paņems kādu vietējo "deptātu" pie tās sīkkāpostiņu bļodi'ņas tusiņā padalīties pieredzē, kā veikt preventīvos pasākumus totālā gripas uzbrukuma atvairīšanai! P.S. Es esmu sapotējusies pret gripu!
07.03.2006 15:53
Bijusī ilzēniete
Tā vien šķiet, ka tiek konsekventi iets uz lauku ļaužu iznīdēšanu. Cienījamā "Latgales laika" redakcija, lūgums uzdot novada domes deputātiem sekojošus ajutājumus: 1. Kā lai nokļūst pie zobārsta vai ģimenes ārsta? 2. Kā lai apmeklē augsti godātos deputātu kungus? 3. kā lai nokārto kaut vai elementārus finansu dokumentus (piemēram, testamentu, kas varētu būt pēdējais ilzēniešu dokuments)? Jau iepriekš pateicos par atbildēm.
07.03.2006 13:42
ATDODIET AUTOBUSU
Kāpēc savvaļas zirgus un govis jāizmitina Dvietes palienēs pie Putnu salas ? Ļaujiet lopiņiem brīvi klejot visā novadā , jo šā vai tā neviens autobuss netraucēs šiem rikšot maršrutā ILŪKSTE - MUROVANKA - ILZE . Pa Daugavu vēl ar laivām kāds brauc , bet uz ceļa , kā redzat , kopš pirmā marta neviens autobuss nav manīts . Ja tas būtu pirmais aprīlis - varētu nodomāt , ka aprīļa joks , bet tagad ...... Vispār kur palika tas autobuss ??????????????????
07.03.2006 11:55
ILZĪTE
Vai tiešām likvidēja ?????? Bet nu ja tas tā ir - es ir beigts un uz mutes sniega kupenā iegrūsts . Un tā jau kuro reizi ! Un kas teica , ka dzīve iet uz augšu , tā teikt -progress utt. ??? Nav nekā , it nekā , pat autobusi garām nebrauc . Nu ko , novada deputātu kungi , ko darīsiet ? Te nu ir tas gadījums , kad jūs varat palīdzēt savam novadam , saviem ilziešiem . Nu neliedziet mums prieku otrdienās un ceturtdienās lidz Ilūkstei aizbraukt , pie ārsta tikt , maizi nopirkt , zemes nodokli nomaksāt !!!! Varbūt kāds dzird šos palīgā saucienus no Ilzes - Ilzmuižas puses ?????