„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Kāpēc atdzimst cietoksnis, bet mirusi Rīgas iela?

Pagājis tikai gads, kopš strādā jaunās pašvaldības. Kā veicies ar vēlētājiem solītā izpildi, “Latgales Laiks” jautāja Daugavpils domes priekšsēdētājai Ritai Strodei. Viņa atzina, ka gads ir bijis ļoti saspringts, jo, pirmkārt, tas bijis ES struktūrfondu projektu pieteikšanas gads. Visi pašvaldības pieteiktie projekti ir vairākus miljonus vērti. Ja 50% pieteikto projektu apstiprinās, būs ļoti labi. Pašvaldība veiksmīgi piesaistījusi arī valsts investīcijas: cietoksnis, Vienības pamatskola, daudzi nelieli objekti – pensionāru dienas centrs, Izglītības pārvaldes projekti. Domes priekšsēdētāja atgādināja arī to, ka domes vadība tika veidota no dažādām politiskām partijām, tādēļ “portfeļu dalīšana” aizņēma ļoti daudz laika un nervu. Nesaskaņas bremzēja darbu ne tikai pilsētā, bet arī attiecībās ar ministrijām un valdību. Taču beidzot mēnesi pusotru pašvaldībā ir līdzsvara situācija.

Komentāri

21.04.2006 21:49
jānis
Bet kuram tagad ir viegli? Kaut arī pamazām, manuprāt, dzīves līmenis ne tikai Rīgā, bet arī Daugavpilī pamazām iet uz augšu. Milzīgs tirgus, lieli veikali, boilinga zāles, ledushalle, nu būs arī debesskrāpji, tiks remontēts cietoksnis, bet man gribētos, ka vairāk tiktu padomāts arī par bērniem un jauniešiem. Nu galīgi nav kur "patusēties"viņiem brīvajā laikā. Ar BMX velosipēdiem lēkā pa kinoteātra Daugava kāpnēm, kaut kādu mazu , bumbai līdzīgu vīstokli, spārda Rīgas ielā, ar skrituļslidām pa lielajiem supermārketiem braukt neļauj, bet asfalta kvalitāte liedz to darīt arī pa ielām. Bet tur, kur ir labs asfalts, piem Lotgolas priekšā - policisti trenkā! Par braukšanu ar skrituļdīli var tikai sapņot! Labi, ka vismaz sapņošanai nav vajadzīgs speciāli iekārtots laukums vai aprīkojums, citādi arī tie lielākajai daļai būtu liegti!!!