„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Es mācītos par inženieri, bet…

Statistika liecina, ka vairāk nekā 50% vispārizglītojošo skolu absolventu izvēlas studēt sociālās zinātnes un komerciju, un tikai 8–9 procenti – inženiertehniskās specialitātes. To, ka inženiera darbs nav prestižs, jo ir tik mazapmaksāts, tagad, droši vien, zina pat jaunāko klašu skolēni. Daudzi jaunieši, kuri apguvuši šo profesiju, pašlaik ir spiesti ārzemēs vākt zemenes un šampinjonus.

Komentāri

25.05.2006 19:04
...
Jāmācās eksaktās zinātnes! Tā ir mūsu valsts nākotne! Ar tukšu vārdu bārstīšanu nekur tālu netiksim- vajag strādāt un ražot! Runātāju un vēsturnieku mums tāpat jau pietiek- paskatieties uz tiem 100 tur augšā... Šitādu filozofētāju mums pietiek vairāk kā vajag! Valsti vajadzētu vadīt cilvēkiem praktiķiem, proti, inženieriem, kas spēj reāli novērtēt situāciju un loģiski spriest!
25.05.2006 18:59
Valentīnai
Kas tas par sviestu..."Inženiera darbs nav prestižs..."? Vai raksta autors var pamatot savu izteikumu? No kurienes tādi dati? Gribētu apskatīties!