„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
neliels lietus

Kurš valsts valodas pacients nomirs ātrāk?

Tramvajs un autobuss ir pašvaldības uzņēmums, un tā konduktoriem būtu jārunā latviski, bet tas tā nenotiek. Arī konduktori ir Daugavpils vizītkarte, viņu dēļ pilsētas ciemiņi bieži vien nesaprot, kurā valstī viņi atrodas, -- šādi un līdzīgi vērojumi izskanēja daugavpiliešu teiktajā Daugavpils Latviešu biedrības (DLB) rīkotajā valsts valodas inspektores Veltas Miškes publiskajā lekcijā “Valsts valodas lietošana Daugavpilī”.

Komentāri

22.05.2006 15:35
ome
Diemžēl mēs Daugavpils latvieši tik ļoti nemīlam savu dzimto valodu, ka neko nedarīsim priekš tā, lai tie krievi sāktu runāt manā valodā.Es arī esmu sašutusi, ka man,dzīvojot neatkarīgā Latvijā jārunā gan veikalā, gan tramvajā 'po ruski', jo redziet "po latišeski' šie ļautiņi nesaprot.Jāsoda bargi tie iestāžu vadītāji,kuri diendienā lieto svešas valsts valodu.Bet ko, gan var izdarīt viena Miškes kundze.Un vēl cik ir to priekšnieku,kuri pārvalda latviešu valodu?Pats bēdīgākais, ka visiem šiem "cilvēciņiem" ir augstākā kategorija.Nezinat kā viņi pie tās tikuši?.....
19.05.2006 09:40
bedre
Pirmkārt ir jāsoda ar bargu naudas sodu, šo firmu un uzņēmumu direktorus,kuri ir pieņēmuši darbiniekus kas neprot valsts valodu.Kā arī sodīt pašus strādniekus.