„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Pjotram Paradņikam karot iznāca gan vienā, gan otrā pusē

Pjotrs Paradņiks dzimis 1924. gada 27. februārī Skrudalienas pagastā pie pašas Baltkrievijas robežas. Kara sākumā viņam bija septiņpadsmit gadi. Taču tas netraucēja vācu okupācijas varai Pjotru mobilizēt. Paņēma visus jaunos puišus. Pēc nelielas sagatavošanas Rīgā viņi kļuva par lādiņu pievedējiem. Vecie vācu zaldāti sākumā pret Latvijas jauniesauktajiem izturējās nelabvēlīgi, jo uzskatīja viņus par brīvprātīgajiem, taču vēlāk, kad noskaidrojās, ka puiši tikuši iesaukti pret pašu gribu, savus palīgus sāka žēlot. Vācijas armijā Paradņiks nodienēja divus ar pusi gadus. Pēdējo pusgadu, pirms Padomju armijas uzbrukuma, vienība, kurā dienēja Pjotrs, atradās pie Staraja Rusas.

Komentāri

09.05.2006 13:29
Skudriņa
Kara laikā pabūt abās ierakumu pusēs un vēl dzīvam mājās pārnākt , tas tik ir piedzīvojums ar labām beigām ! Ar to arī sveicam un lai spēks un veselība raksta varonim !