„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Jubileja ir un paliek jubileja

Mans uzdevums, rakstot „Daugavpilij jāmācās svinēt jubilejas”, bija izvirzīt jubileju svinēšanas problēmu. Ļoti priecājos, ka parādījās pirmā atsauksme no kora „Daugava” vadītāja J. Ustinskova. Žēl tikai, ka J. Ustinskovs nerunā par jubileju, bet gan par kora profesionalitāti, ko es nebūt netaisījos apšaubīt. Es rakstīju par konkrētiem faktiem un izvirzīju savu redzējumu jubilejas svinēšanai. Daugavpiliešiem ir pazīstami gan P. Krūmiņš, gan A. Feils, gan citi mūziķi. Bet ne par to taču runa. Un vai tad es apšaubīju, ka tagadējais koris „Daugava” ir viens no vadošajiem kolektīviem Latvijā? Tiesa, paldies J. Ustinskovam, ka viņš aizrādīja uz neprecizitāti mūsu ar profesoru J. Šteimani kopējā grāmatā „Daugavpils vēstures lappuses”, kurā koris „Daugava” tika nosaukts par profesionālu. Lasītājam tika norādīta arī precīza lappuse, pasvītrojot raksta autores profesionalitāti savā jomā. Tas tiks noteikti labots grāmatas krievu valodas variantā, kurš pašlaik top. Diemžēl, sabojātu jubileju vairs izlabot nevarēs! Tātad par jubileju, nevis par kora „Daugava” profesionalitāti ir runa.

Komentāri

06.07.2006 11:22
K'arlis
... jo ar k'adu tiesu ties'asim, ar t'adu tiksim ties'ati.PIEDOSIM***
19.06.2006 10:13
Kristīne
Barkovskas k-dze! Varbūt tiešām pietiks KAŠĶĒTIES un meklēt blusas? Lai cilvēki svin jubilejas tā, kā viņiem gribas. Vai Jums tik ĻOTI nepieciešama publicitāte pirms kārtējām VĒLĒŠANĀM ?
17.06.2006 10:31
Jeļena
Barkovska: bet, cik tad latviešu Daugavpilī ir? ---------- gorazdo boļše, čem v Madone, Gulbene, Cesise, Tukumse, Talsi, Dobele, Bauske, Kuldige, Limbaži i v drugih gorodah !
16.06.2006 23:11
надо же!, автору
какая сумбурная статья! Барковская в очередной раз подтвердила свою некомпетентность в вопросах культуры. неужели не понятно, что ваши советы опоздали на 20 лет и НИКОГО сейчас не интересуют! да и вообще, не нравится - не ходите на концерты, юбилеи и т.п. мне кажется, что концерт Даугавы и не был предназначен для Барковской, а для молодежи. неужели Латгалес Лайкс продолжит печатать эти "глубокомысленные" анализы? у вас ведь есть свои авторы.
16.06.2006 18:33
Nu-nu
Ceru, ka Jevģēnijam pietiks inteliģences neatbildēt uz "tirgus tantes " kašķiem.
16.06.2006 13:37
Skatītājs
Piekrītu, pasākums teātrī tiešām bija labs. Tikai žēl ka to apmeklēja ļoti maz daugavpiliešu, pustukšajā zālē galvenokārt sēdēja uz svētkiem atbraukušo viesu delegāciju pārstāvji.
16.06.2006 11:39
“Vai iereibušo un bļaustīgo jauniešu nepieklājīgie līdzdziedājumi vadošajiem solistiem nebija fakts? Teātrī vai Vienības namā tas vienkārši nebūtu iespējams.” – nu labi, atstāsim nopietnāka satura koncertus nobriedušai (skaitliski nelielai) publikas daļai, bet iereibušie un bļaustīgie jaunieši lai iet uz sev piemērotiem pasākumiem un nekad vispār neuzzin, ka mēdz būt arī šādi koncerti. Un mājās lai paliek arī vecāki ar maziem bērniem, jo mazi bērni teātrī vai Vienības namā Jums droši vien arī izkausīsies pietiekoši bļaustīgi.