„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Praktizēsies jaunie psihologi – bezdarbnieki

Daugavpils domes Finanšu komitejā tika diskutēts par domes projektu „Jauniešu bezdarbnieku darba prakses vietu nodrošināšana Daugavpils sociālās un izglītības iestādēs”. Daugavpils Universitāti un Psiholoģijas augstskolu šogad absolvē 68 jaunieši, psihologi. 48 no viņiem pēc augstskolas beigšanas nevar iekārtoties darbā savā specialitātē, jo absolvējušo psihologu skaits pārsniedz darba tirgus pieprasījumu, tāpēc jaunieši nonāk potenciālo bezdarbnieku rindās.

Komentāri

29.06.2006 12:00
mary, ezitis82@inbox.lv
Psihologi ir vajadziigi, tikai diemzheel muusu sabiedriiba liidz tam veel nav nonaakusi, lielaakaa dalja labpraat risina savas probleemas virtuvee pie teejas tases, uzgruuzhot taas kaadam citam. Un tad nu mees briinaamies, kaapeec apkaart tik daudz cilveeku ar iignaam sejas izteiksmeem un noruupeetiem skatieniem, cilveeki nespeej kontroleet pashi savas emocijas, neprot atziit, ka ar viniem notiek kaut kas nelabs. Uzskatu, ka psihologi nepiecieshami ne tkai skolaas un beernudaarzos, bet arii jebkuraa uzneemumaa un organizaacijaa, lai cilveeki sastopoties ar stresa situaacijaam, paardziivojumiem vai cita veida probleemaam tiektos nevis peec "glaaziites" vai noraudaata drauga pleca, bet meeginaatu risinaat savus emocionaalos paardziivojumus muusdieniigaakaa veidaa. Doties uz praktizeejosho psihologu konsultaacijaam psihologiskajos centros, ne katram ir finansiaali reaals pasaakums, taadejaadi, nebuutu slikti, ja par saviem darbiniekiem shajaa jautaajumaa paruupeetos darba deveejs.
27.06.2006 10:00
Mārčuks
Oh. Nu nav tie bērni jau tādi enģelīši, un ne jau visi skolotāji ir jauki un patīkami. Tā ka psihologi vajadzīgi gan vieniem gan otriem.
24.06.2006 17:17
oh mārčukam
Ka jau skolotājiem vajadzīgi psihologi, tad viniem skolās nav ko darīt, tātad vajadzīga viņiem cita iestāde.
24.06.2006 14:04
mārčuks
Protams oh, ka vajadzīgi psihologi. Kā tie skolēni nabaga skolotājus apsaukā, izsmej, ņirgājas. Un pretim neko, jo viņiem ir tiesības, tikai pienākumus gan ir aizmirsuši Un pie sliktākas reizes skolotāju vēl iesūdz tiesā.
23.06.2006 11:28
studente
universitates gan vareetu padomat par prakses nodroshinashanu jau studiju laikaa!
22.06.2006 16:42
oh
Protams ka vajadzīgi psihologi, jo īpaši skolās.Skolās ārprāc kas notiek .Tos skolēnus degradējušies skolotāji sit , apsaukā, pazemo kā vien var.....
22.06.2006 09:13
stresainaa
nepiekriitu, ka psihologi nav vajadziigi. muusdienaas tieshaam ir briizhi,kad gribas kaut vai ar kaadu parunaat. un tikai runaajot, pats runaataajs var atklaat, kur taa probleema iisti ir. aarzemees arii cilveeki veershas pie psihologa, un tas ir tikai normaali!!!
21.06.2006 21:44
Arnija
Protams, kam tie psihologi vispār vajadzīgi? Ja nu tikai ārstniecības iestādēs lai nodirnētu savu darba dienu un papļāpātu ... Šādām fakultātēm vispār valsts finansējumu vajadzētu noņemt, ražo bezjēdzīgu darbaspēku. Ja jaunieši grib studēt nevajadzīgu profesiju, lai maksā paši.