„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Šķaunē veidos patversmi Dagdas novada klaiņojošiem suņiem

Krāslavas rajonā katru gadu klaiņojošu dzīvnieku, kas apdraud cilvēku drošību, kļūst arvien vairāk. Nesen Dagdā sakosta meitene, un pret suņa īpašnieku ierosināta krimināllieta. Jau šā gada sākumā Krāslavas rajonā policija reģistrējusi divus gadījumus, kad suns uzbrucis cilvēkiem un sakodis pieaugušu cilvēku un mazu meitenīti, citā vietā klaiņojošs suns uzbrucis citam sunim. Pērn Krāslavas policijas pārvalde pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.panta 1.daļas (“Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšana”) sastādījusi 10 administratīvos protokolus par suņu turēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

16.02.2007 11:30
Otīlija
Nu jau 30 gadus esmu Ogrēniete,bet mani skar viss,kas notiek Dagdas -manā dzimtajā pusē.Esmu arī liela dzīvnieku mīle,uzskatu viņus par par sev līdzīgiem,atškirība -tikai valodiņas trūkums.Bet ,esot ar tiem ilgāku laiku kopā, arī viņus var pilnīgi saprast.Dažkārt cilvēks nav tik līdzjūtīgs un saprotošs,kā mūsu mīluļi.To nupat izjutu no sava kaķīša puses,kad atgriezos mājās pēc smagas operācijas.Bet ne par to es gribēju rakstīt,tikai atgādināt,ka izšaut,izķert,iespert.aizdzīt -tas ir visvienkāršakais.Saprast,ka arī dzīvnieki ir tādas pašas Dieva radības,kā mēs,ka arī viņiem sāp, salst,gribas ēst,nav māju,un daudzreiz pie tā esam vainīgi mēs-cilvēki,ļaujot dzīvniekiem nokļūt tādā situācijā.Ja reiz radies šis raksts,ļoti ceru,ka sekos arī problēmas risinājums.Ir ažādas iespējas,lai iegūtu līdzekļus,tai skaitā arī ziedojumi,pašvaldības līdzekļi,fondu naudas u.c. Silti ieteiktu maniem novadniekiem sazināties ar gudru,iejutīgu un bezgala sirsnīgu cilvēku Anitu Krastiņu-Ogres dzīvnieku patversmes vadītāju.No viņas jūs noteikti gūsiet daudz labu ieteikumu,jo Ogres dzīvnieku patversme arī radās pateicoties A.Krastiņas lielajam darbam , gribas spēkam un mīlestībai uz mūsu četrkājainajiem draugiem.(Tel.5044224-Ogres dzīvn.patv.)Lai jums veicas!