„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Apkures jautājumos nekas nav vienkārši

Pēc pašvaldības darbinieku tikšanās ar Daugavpils iedzīvotājiem “Latgales Laiks” rakstīja, cik ļoti cilvēkus šokēja siltumenerģijas rēķini oktobrī un novembrī. Gandrīz visu šo laiku gaisa temperatūra bija virs nulles, bet viena kvadrātmetra apsildīšana dažās mājās izmaksāja no 1,10 līdz 1,30 latiem. Cilvēki bija neizpratnē, kāds šajā gadījumā ir labums no mājas siltumskaitītājiem. Un kā būs, kad iestāsies sals? DzKSU un siltumtīklu vadībai nācās uzklausīt daudz iebildumu. Cik tie ir pamatoti, jautājām DzKSU vadītājam Vjačeslavam Širjakovam.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

22.12.2007 13:00
iESAKU
iESAKU VISIEM IEDZIVOTāJIEM - NEMAKSāT.TAD VARBUT DOMāS AR GALVU.
20.12.2007 13:08
žurka
Tiešām, ceturtā vara, vai Tu kaut ko spēj?! Latgales Laikā nav neviena analītiska raksta, tikai plika informācija.
19.12.2007 16:54
garoza2
Par siltuma tarifiem Daugavpilī- Daugeli, atkāpies! Strode, atkāpies! Ceturtā vara, vai tu kaut ko spēj?
19.12.2007 13:13
garoza
Šodien saņēmu maksājumu par apkuri. Neadekvāts algām un dzīves līmenim. Tā vienkārši nevar būt! Manuprāt, būtu jāpadomā par atkāpšanos Siltumtīklu vadībai, pilsētas vadībai un pakalpojumu cenu regulatoram!
19.12.2007 11:41
Saule
Varbūt DZKSU varētu paskaidrot no kādiem cipariem tiek rēķināts mistiskais pārrēķins pēc siltumskaitītāja. Kāds ir vienas siltuma vienības tarifs, jo mums piestādītajos rēķinos tiek rēķināts pēc šādas formulas (kvadrātmetri x tarifs (cik es saprotu par vienu kv.m) x mēneša dienas). Kā tiek rēķināts noņemot skaitītāja rādītājus? Mājas izlietotās siltuma vienības x kāds tarifs? Vai tas ir normāli, ka maksāt sanāk vairāk par 1 latu par kvadrātmetru dzīvojamās platības? Ko darīt, ja ģimenē ir 3 un vairāk bērnu, pārriet uz mazāku dzīvojamo platību nav iespējams. Tagad maksāsim milzīgos tarifus un ņemsi kredītus un tur arī maksāsim inflācijas apstākļus? Kāpēc atkal rodas situācija, ka par visu maksā parastais cilvēks!!!
16.12.2007 18:45
Gu
Neuztraucieties, Daugulis ir savs čoms, tagad ir radusies oficiāla iespēja tiem, kuriem vajag maksāt mazāk, bet pārējo summu uzgrūzt "nepareizajiem" :))) Siltumtīkli vai PŽh speciāli neziņo maksātājiem par siltumskaitītāju rādījumiem! Jo nevienam šobrīd nav nekādas skaidr\ibas no kurienes notiek tik fantastisks aprēķins. Daugulis vaŗēs klāt sev mēnešalgas 4 cipriem vēl piemest dažus trisciparniekus :), jo tarifs jau tā pat ir paredzēts tāds, kas sedz arī nemaksātāju parādus, nemaz nerunājot par to zagšanu, kas notiek šobrīd!
16.12.2007 18:23
aleanse
Nu kā nav kauna melot, kad starpība starp vienu un to pašu identisku māju starpība ir tikai 15 %? Kur es dzīvoju, tur novembrī maksāju Ls 42,bet pretējā māja tikai 20 Ls...Nezinu, kurš te melo, bet starpība acīmredzama :(