„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Kas ir latgaliskais – vērtība, separātisms, spekulācija?

Šogad sabiedriskās dzīves dienaskārtībā vairākkārt tika ietverts latgaliešu valodas jautājums. Divi Saeimas deputāti – rēzeknietis Jānis Tutins (“Saskaņas centrs”) un Anta Rugāte (Tautas partija) – no Saeimas tribīnes savas runas teica latgaliski. Aicinājumu pievērst uzmanību latgaliešu valodai izplatīja Latgales studentu centrs. Kas rosinājis visas šīs aktivitātes un kā nostiprināt latgaliešu valodu, par to “Latgales Laiks” izvaicāja Daugavpils Latgaliešu biedrības priekšsēdētāju Valdi Lauski.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

30.09.2007 09:36
arwids
Latgaliskais ir cylwaka sewis apzynoishona nu baarna kuojis ja is ir dzims gimenii kur runoj latgaliski nu diinys kod jis suok saprast pasauli. Tachu shubreid tai tys nav. Tagad kod wolda genociids taida izpratnii pret wysu latgaliskuu[ shkolaa aizligts runoit latgaliski, iituodias ar kriwim kuri latgalii nu 1772 goda ir izradzaato tauta runoja kriwiski a ar latgaliiti sovs pat latgaliits demonstrativi rynoja baltiski. Wysi wiitwuordi sakruploiti leidz napzeshonai latgalii. Woi tys nav genocids. Sewishki biedeigs stuowuklis ir Preilu un Daugavpils rajonuus. Ja Preiluus wacuomuotte ir nu barnim piispiista runoit ar mozbaarnu ; meitin naac tuucis naak. A Daugavpili kod as serwisaa gribieju salaboit riipu un runuoju latgaliski, man pakalpojumu atteica pasokuut kriviski ka atbrauc reit reit, juu daudz dorba, piiktajaa servisaa kod runoju kriviski tod beja luuti laipni un salabuoja uzreiz. Tai ka draudzeni mias asom spiisti kotru diinu pazamoitis okupantim un izaliktiis ka asom saimniiki sowaa ziamii tai tys dimzhal nawa. Navajag taaloit shtrausu kursh golvu iibuoss smiltiis un juo piecpusi izmontoj wysi kam nav slynkums.
30.09.2007 09:20
Arwids
Man kauns ka Rugate ir latgaliite, ar putom uz lyupom shei latgalis nuudevieja [nu saeimys tribynis un tv raidejuma murguoja par tuu ka Piitalowu atdudut sazamazynois ryndys uz ruubezhom un pazacels dzeivis leimens Latgolaa. Namurgoj Rugaat, gon jau tauta latgalii un cytur pazamuss un tiaw un vial 99 okupantu kolpim vajadzias atbildiat par pastrudoituu nuzigumu satwersmis puorkopshonaa.
30.09.2007 09:13
Arwids
Wineigais rysynojums latgalishu woluudys attisteibai ir Latgalis autonomeja. Cyta celia nav.
27.03.2007 23:05
LgSC biedre
Ir Latgales Studentu centrs, nevis Latgales studentu centrs. Zinaashanai. ;)
20.03.2007 16:52
Jezups
Pyrmkōrt, voi Some nabyutu latvyski pareizi "Soma", jo latgalīšim ir "Soms", na kaids cyts bīdākls, ūtrkōrt, teišam, cik latgalisks ir "Latgales Laiks"? Rugāta beja latgaliska atmūdas sōkumā, jo tei beja taida mūde. Tutyns runōs, kai jam pavēlēs, a pavēļnīku jam daudz.