„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Vabolē pulcējās radošās sievietes

9. martā Vabolē Skrindu dzimtas muzejā pulcējās radošas sievietes, ko bija saaicinājusi muzeja direktore Anna Lazdāne un Dvietes uzņēmēja Olga Glaudāne, lai atskatītos uz “Latvijas Avīzes” rīkotā konkursa “Radoša sieviete laukos”10 gadiem.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

24.09.2008 21:06
Normunds Norkuss, bayosan@inbox.lv
Pārņem gandarījums,ka Latgalē mūsdienās sastopamas sievietes,kuru nereti sūrais ikdienas darbs sekmē reģiona kultūrvides izaugsmi! Piebildīšu,ka viena no rakstā pieminētajām radošajām Latgales daiļā dzimuma pārstāvēm-Zaiga Graudiņa-ir Latvijā pazīstamas mežkopju dinastijas pārstāve. Ar Viļānu mežniecību viņas dzimtas likteņi bijuši jo cieši saistīti. Stāsta varones tēvs-Arturs Ruževics bijis ilggadējs kādreizējās Ludzas MRS,vēlāk-Rēzeknes MRS Viļānu mežniecības mežzinis. Viņš ir viens no tradīcijām bagātā kādreizējā Aizupes meža tehnikuma 1.izlaiduma absolventiem tālajā 1948.gadā. Savukārt Zaigas Graudiņas tēvatēvs Jānis Ruževics visu savu mūžu nostrādājis par mežsargu Zemgalē-Dobeles apkārtnes mežos.
22.03.2007 11:08
INA, LALL
cav