„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Piedzērušies vecāki neizglābj savus bērnus

Nākamajā rītā viņiem būtu sācies skolas pavasara brīvlaiks. Mazajai Annai 7. aprīlī paliktu 7 gadi. Anna sešos gadiņos bija uzsākusi skolas gaitas 17. vidusskolā, turpat otrajā klasē mācījās arī viņas deviņus gadus vecais brālītis Kirils. Kā jau katru vakaru, bērni devās pie miera, ņemot līdzi savos sapņos skolā gūtās zināšanas, pagalmā ar kaimiņbērniem pārdzīvoto prieku, strīdus un noslēpumus. Taču pēc pavasara brīvlaika bērni vairs neatgriezīsies skolas solā. Liktenīgajā 29. martā ap pusnakti viņu mājā Muitas ielā 12 Daugavpilī izcēlās ugunsgrēks, kas paņēma viņu dzīvības un pārvērta pelnos sapņus izaugt lieliem un būt laimīgiem.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

04.04.2007 08:53
garoza
taaa, Te nav nozīmes nepareizi izvēlētiem īpašības vārdiem, te runa ir par ko citu.
04.04.2007 07:24
taaa
"Gar krāsmatām asarām acīs nogāja kāda skolas darbiniece, kurai, par bērniem runājot, aizkrīt balss. Esot bijuši ļoti jauki un mīļi, kaut arī nesakopti. Skolas direktors Ivars Šķiņčs pastāstīja – lai arī bērni izskatījušies vecāku pamesti un nekopti, taču bijuši ļoti, ļoti jauki." ... bērni nevar būt "nesakopti" vai "nekopti"- iespējams satriektie skolas darbiniekit o var arī nezināt, bet "Latgales laikam" gan vajadzētu zināt, ka latviešu valodā tā par cilvēkiem nesaka.