„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Jānis Puriņš ir Sēlijas patriots

Ilūkstes novada domes pirmais priekšsēdētājs Jānis Puriņš lepojas gan ar to, ka ir piederīgs Sēlijai, gan ar to, ka piedalījies Ilūkstes novada tapšanā. Šis pavasaris viņam atnesis apaļu jubileju, un jubilārs saka, ka nu varēs vairāk rušināties pa dārzu un ceļot.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

30.04.2008 13:28
vipo53, .....
Kāpēc Sēlija tiek visur pielīdzināta Latgales novadam? Sēlija - tā ir Jaunsudrabiņa, Žilinska, Ķuzānes, S.A.Gailītes, Veltas Tomas un daudzu citu izcilu sēļu zeme. Nedaudz gan valoda līdzinās latgaļu valodai, bet - tikai nedaudz; sēļiem pašiem ir ļoti daudz nteresantu vārdu, vietvārdu utt. Kāpēc mēs sēļi, tiekam tā noniecināti? Latgaļi ir tauta, nevis latgaliešu valoda - tikai dialekts; tāpat arī sēļi ir tauta: dižais Namejs taču nāk no sēļiem, no Gārsenes... Kāpēc paši, Sēlijā dzīvojošie sēļi neceļ savu novadu godā? Kāpēc visur ir kā pielikums Latgalei???