„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+2.6 °C
daļēji mākoņains

Marks Šagāls daugavpiliešus uzrunā Bībeles valodā

30. augustā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāja unikālu izstādi “Marks Šagāls un Bībele. Litogrāfija”, ko uz Daugavpili atvedis Vitebskas Marka Šagāla mākslas centrs. Tā direktore Ludmila Hmeļnicka uzsvēra, ka divas puses – Daugavpils lielākais mākslinieks Marks Rotko un Vitebskas mākslas dižgars Marks Šagāls – savienojās, un tā radās arī Vitebskas un Daugavpils radošā draudzība.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

10.09.2007 22:54
Inese, p.inese@inbox.lv
Šādu pat izstādi un tai veltītus mācītāja un Marka Šagāla pazinēja Svena Findeizena priekšlasījumus es drīkstu veselas nedēļas garumā baudīt Vācijas pilsētā Ķīlē. Tās ir bezgala skaistas atklāsmes un emocionāli mirkļi kopā ar Šagālu, viņa litogrāfijām un Svenu Findeizenu. Tā ir bezgala izteiksmīga izstāde, tādēļ,apbruņojušies ar pietiekami daudz laika un bērnišķīga atklāsmes prieka, dodieties to izbaudīt, ja vēl neesat paspējuši. Jaukus jums brīžus! Paldies izstādes veidotājiem!