„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Valērijam Dacenko dambrete palīdzēja piecelties no ratiņkrēsla

  • Egita Terēze Jonāne
  • Sports
Ilūkstes autoostas šoferis Valērijs Dacenko stundām ilgi var stāstīt par dambreti, kas viņa dzīvē izkonkurējusi šahu un pirms kāda laika pat palīdzējusi piecelties no invalīdu ratiņkrēsla. Viņš trīs gadus nevarējis staigāt, bet draugi dambretisti nelikuši mieru, vaicādami, kad Valērijs atbrauks ciemos un uzspēlēs kādu partiju. Tad nu, sievas Marijas atbalstīts, viņš atkal sāka spēlēt dambreti ar domu, ka noteikti līdz draugiem vai turnīram aizies ar savām kājām. Tā arī notika, un V.Dacenko saka paldies dambretei un Marijai, kas atdeva viņam spēju staigāt. Pirms 8. novembrī ieplānotā Jāzepa Mateja piemiņai veltītā starptautiskā turnīra 64 lauciņu dambretē meistars stāsta, kāpēc dambrete būtu jāspēlē katru dienu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

28.11.2008 15:18
Jevgeņijs, ematvejev@inbox.lv
Ļoti interesants raksts, pazīstu Valēriju jau 10 gadus un varu piebiedroties katram vārdam. Uzskatu, ka tikai nopietna aizraušanās ar kādu sporta veidu ļauj cilvēkam atslābināties no ikdienas finanšu un citiem jautājumiem, kas ir it īpaši smagi Latgalē. Būtu ļoti interesanti redzēt jūsu avīzē arī stāstus par citiem dambretes sportistiem, katram no tiem ir savi neparasti piedzīvojumi sporta veidā. Atceros, ka daugavpilieši ļoti mīlēja risināt dambretes uzdevumus avīzēs - ceru, ka kādreiz jūsu avīzē būs dambretes uzdevumu stūrītis, kas noteikti nepaliks nepamanīts no lasītāju puses. Ar cieņu, Jevgeņijs Matvejevs