„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.0 °C
apmācies

Godināja barikāžu dalībniekus

12. decembrī Daugavpilī notika 1991. gada barikāžu dalībnieku godināšana, pasniedzot piemiņas zīmi Daugavpils pilsētas un rajona iedzīvotājiem, kas devās uz Rīgu aizstāvēt savas valsts neatkarību. Apbalvojumu pasniedza Piemiņas zīmes valdes locekļi – 1991.gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais un rakstniece un žurnāliste Marina Kosteņecka.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

21.01.2009 10:48
re-re
Tā, tagad jūs Andrej un tūkstošiem citu redzējāt, kā šogad tauta pieminēja barikāžu teātra dienu. Lielākā daļa laikam jau ir sapratusi. Cerams, ka "pieleks"arī Tev un Tev līdzīgiem, kuri ir izzaguši un izlaupījuši mūsu latviešu tautas bagātības, gan materiālās, gan garīgās šajos 18 gados un paši sev pasludinājuši spriedumu. Atliks tikai to izpildīt.
17.01.2009 07:51
re-re
Labi, izlīgsim un turpināsim domāt par to, lai vismaz mūsu bērnu bērni sasniegtu tādu sabiedrības dzīves līmeni, ka viņiem nebūtu kauns dzīvot Latvijā, kur valdošā kliķe kļūst vēl bagātāka, pārējie grimst nabadzībā. Tādā neka valstī kā Latvija ir ap 1000 miljonāriem! Vai Tu,Andrej, ar savu godīgu darbu esi kļuvis miljonārs? Protams, ka ne. Sākot ar Šleseri un beidzot ar Šķēli- miljonāri. Es arī savā laikā kā Šķēle tirgojos ar ziediem, bet neesmu miljonārs. So weit.
16.01.2009 09:59
Andrejs F, re-re
Labrīt !!! Es nekad mūžā neesmu aizstāvējis NEVIENU konkrētu valdību. 91.gadā visi cilvēki uz barikādēm aizstāvēja LATVIJU, tur jau tā sāls, pārgudriniek ... A tu tagad piedāvā viņus visus izsūtīt uz Sibīriju ... Jā, 91.gadā arī bija visvisādi "alternatīvie, viszinošie brīvības cīnītāji" , paldies Dievam, ka tautai pietika prāta viņus nepaklausīt. Būtu paklausījuši - nevienu tagad izsūtīt nevajadzētu, jo visi jau būtu izsūtīti ... bet mēs ar tevi nevis brīvi diskutētu internetā, bet kaut kur skaldītu rūdu un censtos, lai uzraugs nepamana, ka mēs sarunājamies ... ja godīgi , es jau esmu autā no tavas spējas sajaukt principiālas lietas ar kaut kādiem subjektīviem kašķiem ... pats to nejūti ?
16.01.2009 07:30
re-re
Manuprāt, Tu jau visu laiku aizstāvēji šo valdību sākot no 91. gada barikāžu laika. Atzīsti savu kļudu beidzot un stājies apspiesto pusē, par kuriem "deputāti" visos līmeņos un valdība turpina ņirgāties.
15.01.2009 10:04
Andrejs F, re-re
Man nav īsti skaidrs, par ko tu cepies, vecīt ? Kas ir mūsu "valdība" un "parlaments" taču tāpat visiem skaidrs ... :)) Vai tad kāds normāls cilvēks tam iebilst ? :))
14.01.2009 21:04
re-re
Šorīt, plkst. 10.00 biju pie Saeimas- visi logi bija jau iestikloti un olu atliekas no sienām nomazgātas, tai pašā laikā bibliotēkas logi visi stāvēja izdauzīti. Bibliotēka- tā ir tautai un to nevajag atjaunot, bet parlamenta ēku- tur jau strādā "tautas kalpi", tā jāatjauno nekavējoši. Es sarunājos ar vienu deputātu, kurš atklāti teica, ka vakar nebija tauta, bet "pūlis". Tātad, deputāti mūs tur par pūli, nevis par cilvēkiem.
14.01.2009 08:23
re-re
Andrejam. Lūk, mana pirmā atbilde Tev- vakardienas notikumi pie Saeimas. Lai tagad tās taukpakaļas pašas salabo savu cūkkūti, iestiklo logus no savas kabatas, nevis no tautas nodokļu jūga naudas. Kauliņi ir mesti, brāžas uz priekšu viesulis, kas noslaucīs pēdējās komūnistu sistēmas roklaižas. Un Tu, Andrej, varēsi tālāk stāstīt vilkam, ka varbūt viņš vairs neies plēst avis, bet pārtiks no paša stādītiem burkāniem.
12.01.2009 13:19
Andrejs F, re-re
Re kur ir visi tavi komentāri : http://www.latgaleslaiks.lv/ru/2008/12/16/41188/comments Tur jau ir tā mūsu atšķirība , ka es neuztveru darbu valdībā vai Saeimā kā "vietu pie siles" , bet tu uztver gan. Citādi tu arī neuzdotu tāda tipa jautājumus : "Vai tad Tu arī atteiktos no vietas pie siles tā labprātīgi? " ... man jau to vietu nevajag :)) Ar ko tad tu esi, tādā gadījumā, labāks par paša lamātajiem komunistiem ? Tev tagadējā Latvija nepatīk ar to, ka "pie siles" (t.i. - valsts vadībā nav "tavējie" (pareizie) ... Uz redzēšanos, tieši tāda dalīšana "savējos" un "viņējos" arī ir mūsu valsti novedusi krīzē. Bet neuztraucies, šo kļūdu mēs labosim civilizētā ceļā arī bez tavas palīdzības, jo latviešiem ir spēka diezgan, savukārt tu varēsi turpināt sēdēt apvainojies stūrītī un stāstīt visiem pasakas, ka atkal "ļaunie" (laikam jau komūnisti :) ... vai tomēr šoreiz pārmaiņas pēc - cionisti? :)) ir visu speciāli sarīkojuši un mēs joprojām esam PSRS sastāvā ... :))
12.01.2009 07:17
re-re
Andrejam F. Manuprāt, Tu esi akls, jo pirms tam bija 8 komentāri. Kur tie ir palikuši? Ar man'ējo tagad būs tikai četri. Medaļu Tu vari nēsāt, ne viens to Tev neņems nost, bet tikai bērniem ir jāzin patiesa patiesība, nevis Tev līdzīgu inscenēta! Un uz PSRS vari pats vākties, jo Tu jau no tās neesi vispār iznācis, palikdams komūnistu pusē, slavēdams barikāžu teātri un līdzdarbojies valsts izlaupīšanā. Civilizēti bāleliņi neaizies no iesildītām vietām, Tev to arī jāsaprot. Vai tad Tu arī atteiktos no vietas pie siles tā labprātīgi? Viela pārdomām.
11.01.2009 22:04
Andrejs F, re-re
Nezinu , varbūt tev aiz tavām "sazvērestību teoriju" klapēm jau iestājies aklums, bet manus komentārus neviens nav dzēsis , un neesmu manījis, ka kāds būtu dzēsis arī tavējos ... :) 13. janvārī nekāda īpašā drosme nebūs jāparāda, vienkārši jāatnāk, jo mēs jau nekarojam ar kaut kādu naidīgu ārzemju režīmu, vienkārši daži mūsu pašu pārāk aizrāvušies bāleliņi ir civilizēti jāpalūdz lasīties prom no iesildītām vietām - un es arī nemaz nesaspringstu, jo zinu, ka tas notiks ... ne jau barikādes ir vainīgas, ka pašlaik pie varas ir nepareizie cilvēki - mēs paši esam vainīgi. Tagad šī kļūda ir jālabo. Bet par barikādēm - nēsāt vai nenēsāt medaļu - tas jau nav galvenais. Tev, kā izskatās, galvenais ir tas, ka pašlaik pie varas ir citādi cilvēciņi, kuri tev nepatīk. Tādēļ tu pat esi gatavs pārdot atpakaļ krieviem mūsu neatkarību, vismaz no tavas demagoģijas var saprast, ka barikāžu dalībnieku galvenais sasniegums - Latvijas neatkarība - tev nav vajadzīga. Tā taču ir ? Nu tad kur problēma - lasies uz Krievijas impēriju, kura ir tā tava labākā alternatīva neatkarīgai Latvijas valstij un lieta darīta. PSRS vairs NAV un NEBŪS, tas nu tev būs jāpiecieš, bet nu Krievijas jaukumus tu vēla vari dabūt atliektiem galiem. Es, starp citu, barikāžu zīmi piekritu saņemt ne jau tādēļ, lai kaut kur dižotos, bet gan tieši tā iemesla dēļ, ko izteica Marina Kosteņecka - lai saglabātu vēsturi. Lai mani bērni un mazbērni zinātu, ka tādi notikumi ir bijuši. Tas viss diezgan ātri aizmirstas
10.01.2009 20:33
re-re
Andrej, vai nāksi uz barikādēm 13. janvārī? Tagad būs īstais laiks pierādīt savu drosmi. Būsi jau arī pieaudzis gudrībā pa šo laiku, kā nekā, 18 gadu jau pagājis.
08.01.2009 08:37
re-re
Andrejam F. Nu redzat, Andrej, pastāvošā iekārtas funkcionāri nodzēsa visus mūsu komentārus, jo patiesība dūrās acīs. Tāka, nesaspringsti, Andrej, bet palasi Delfos šodienas komentārus par barikāžu atceres dienām un tad Tu redzēsi, kurā pusē tagad tauta nostāsies. Bet pats vari turpināt nēsāt Jūdasa medaļu , barikāžu varoni.