„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Vai Daugavpils centrā jābūt cietumam?

31. janvārī Daugavpilī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš žurnālistiem “atklāja lielu noslēpumu” – Latgalē plānots būvēt jaunu cietumu. Kad un kur tas notiks, viņš gan nepastāstīja, jo tuvākajos 4–5 gados celtniecība neesot plānota. Ministrs mierināja, ka pilsētas centrā cietums noteikti neatradīsies, tas būšot vismaz 40–60 kilometru attālumā. Šobrīd Tieslietu ministrija izstrādā Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, kurā kā prioritāte izvirzīta ieslodzīto nodarbinātība, ieslodzījuma vietu skaita un izvietojuma optimizācija, kā arī ieslodzījuma vietu nodrošinājums ar personālsastāvu. Pirms koncepcijas pabeigšanas tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš un TM Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte apmeklēja Daugavpils un Grīvas cietumu, kā arī Daugavpils un Krāslavas tiesu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

07.02.2008 10:15
garoza
Kāpēc gan ne? Autostāvvieta centrālajā laukumā, ierakumi, nožogojumi, ar polietilēnu apsieti koki uz centrālās ielas. Vai tad cietums kaut kā izkrīt no kopskata?