„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Dejot tā, lai patiktu pašiem

Divi Daugavpils deju kolektīvi 31.maijā aicina uz jubilejas koncertu. Latviešu kultūras centra jauniešu deju kolektīvs “Laismeņa” svinēs jau 20. gadskārtu, bet vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime” atskatīsies uz piecos pastāvēšanas gados paveikto. Koncerts notiks plkst.15.00 Daugavpils Universitātes koncertzālē, jo dejotāju mājvietā Vienības namā turpinās remonts. Abu ansambļu vadītāja Lilija Graudiņa stāsta gan par kolektīvu vēsturi, gan jaunākajiem panākumiem – “Saime” tikko ieguvusi 3.vietu Latvijas deju kolektīvu konkursa finālā, vienīgie no Latgales ierindojoties pašu labāko pulkā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

21.06.2008 14:52
Zintis
Ohoho!!! kāda kaušanās! :DDD es saprotu, ja Līgo ar Teiksmu viens otram sprunguļus met ceļā, jo abi tak ir A grupas kolektīvi un skatē katrs punkts dārgs. Bet te - Laismeņa ar Laimu. Mīļie, jūs tak pat neesat nekādi konkurenti. Laismeņa A grupā un Laima - C. Dejojiet sirdij un lieciet viens otru mierā!
12.06.2008 19:37
hehe
Ak tu žēlīgais dievs - tas stulbais Geglis (AG) pat šeit ir paspējis ielīst ! :D :D :D
12.06.2008 18:42
kiki
Kurš tad ir tas mistiskais virsvadiitājs...???
10.06.2008 15:51
AG
ZZ jau gribētos tādus kā mani vispār fiziski iznīcināt! Tomēr gardāk smejas tas, kas smejas pēdējais...Agri vai vēlu Patrioti būs pie varas gan Latvijā, gan pasaulē! Un tad tādiem ZZ labi vis neklāsies!
10.06.2008 15:36
nedejoju; dziedu
Virsvadītājs nav nekāds Saeimas deputāts, kam jātiekas ar saviem vēlētājiem, vai kinozvaigzne, kam jānāk dalīt autogrāfus! Viņš strādā ar kolektīvu vadītājiem - lai tie būtu informēti un zinoši par pasākumiem, jaunumiem utt. Viņam nav jāsēž klāt katra kolektīva mēģinājumā. Gribētu gan redzēt jūsu ģīmjus, ja pienāktu brīdis, kad virsvadītājs ierastos mēģinājumā un paziņotu - tagad es jums mācīšu mīlēt deju!
10.06.2008 15:23
Neizpratnē
Kultūra, te neiet runa par mīlestību, bet pats fakts ir smieklīgs...... cilvēks spēja strādāt (jeb nestrādāt) tik nemanāmi, ka var dot statusu aģents 007. Protams neviens virsvadītājs vai jebkurš tā saucamais cits "vadonis" nevar ne iemācīt, ne likt iemīlēt to vai citu lietu, bet tas ir viņa darbs un pienākumi, kurus viņš brīvprātīgi ir uzņēmies darīt. Parasti par darbu maksā algu, nevis par bezdarbību. Bet lai tas paliek uz virsvadītāja sirdsapziņas. Vienīgi skumji, kas citos rajonos nav deju kolektīvu virsvadītājs neredzēts viesis sezonas beigās..... Cerams, ka varbūt minētā amata pildītājs tiks galā ar savām personīgajām ambīcijām un uzlabos savu darbu!!!!
10.06.2008 14:57
ZZ
Tāpēc es domāju, kāpēc tu, AIVAR GEDROIC, (es domāju Gardas piekritēju un nacionālistu, ja kāds nezin) staigā bez nagiem? Nezināju, ka tevi interesē arī kaut kas cits, izņemot tikai tavas murgainās idejas? Deja tiešām tevi neinteresē, tāpēc nelien te vienkārši pakašķēties.
10.06.2008 14:41
nu tik buus
Beidzot nosaukts arī kāds reālas personas vārds...
10.06.2008 13:13
AG
Eduards Stašāns “Laismeņā” nodejojis 10 gadus un kopš pirmsākumiem ir “Saimē” AK TAD ŠIS ČEKISTS PROT VĒL KAUT KO, NE TIKAI PATRIOTIEM "NAGUS MAUKT NOST"!
10.06.2008 12:33
kultūra, nezipratnē
Par KĀDU mīlestību Tu runā?!! Vai Tu domā, ja virsvadītājs ierastos mēģinājumā Tu sāktu labāk dejot vai arī pēkšņi parādītos mīlestība uz deju!??! Ja jau cilvēkiem nav par ko runāt tad gan atraduši!!
10.06.2008 12:06
Dancotāja
Starp citu, EIDI, beidz muldēt un nāc dejot!!!!!! TU TAču ESI UN BŪSI DEJOTĀJS.... NE KUR TU NO TĀ NEAIZMUKSI!!!!! Kamēr vēl ir laiks!!! Bez jokiem!
10.06.2008 12:01
Neizpratnē
Starp citu daži dejotāji tikai šinī pilsētas pasākumā "iepazinās" ar cienīto virsvadītāju. Redzēja kā viņš izskatās, jo pie kolektīviem ikdienas darbā viņš nav manīts, un cilvēks, kurš iepriekš nav dzīvojis Daugavpilī nezin pat kā viņš izskatās no vaiga. Par paveikto sūro darbu nemaz nerunājot!!!! Par kādu "mīlestību" var būt runa? Virsvadītājs Daugavpilī vienkārārši neeksistē....... bet algu saņem.
10.06.2008 11:55
Dancotāja
Paldies, Citu dejotājai, par komentāru. Tas ir subjektīvs, bet kā savādāk... katram ir savi iespaidi, par to šaubīties nenākas. Bet ir izteikts viedoklis, kas patika un kas ne visai.... normālu kritiku vajadzētu uzklausīt un izdarīt attiecīgus secinājumus. Jo dzīve ir dzīve - nevis medus muca. Par izpildījumu, grūti ir izbaudīt deju, ja visu laiku jādomā par to vai nākošajā brīdī tev kājas būs kārtībā vai nē, jo klājums bija "Izcils", labāk visi būtu dejojuši uz normāla asfalta nekā uz šiem briesmīgajiem dēļiem. Vispār nebija saprotams, kāpēc tie tur vispār tika uzlikti. (Starp citu no senioru kolektīva viena dejotāja pat nokrita, pateicoties klājumam). Es domāju organizātoriem VAJADZĒTU padomāt un arī izdarīt secinājumus par organizācijas kvalitāti.
10.06.2008 09:59
Neko nesaprotu
Man gan patika dejas, tikai izpildījums ne ļoti. Dejotāji bez jebkāda prieka dejoja, nevarēja redzēt dejas raksturu.
10.06.2008 08:34
Makaka
Kā Daugavpilī mīl tautas dejas!!!! Bet vēl vairāk mīl virsvadītāju!
09.06.2008 21:39
meitene
Cien.Inga! Deju izvēle tiešām nebija tā labākā..un kolektīvi paši dejas neizvēlējās, bet gan mūsu virsvadītājs! Protams, ka savai Laimai to ašāko deju izvēlējās, pārējiem tās mierīgākās vai vienkārši neinteresantākās dejas..būtu jestrākas un skaistākas dejas, tad arī koncerts būtu pavisam savādāks!
09.06.2008 21:28
ieteikums
Cienītā LL redakcija, man ir aicinājums, lūdzu turpmāk rakstiet rakstus savā laikrakstā, kur kaut ar 1 teikumu pieminētas dejas, neatkarīgi vai tas par Maximā saindētiem kartupeļiem, tranzīta koridoriem....... galvenais, ka ir kaut piliens no dejas!! :D
09.06.2008 20:52
Vienkārši Es
Ar dejām viss bija kārtībā, varbūt dejotāji gribēja citas dejas dejot. Arī deju koletīvu sastāvi bija maniījušies kopš skates, citi kolektīvi pat nebija pilnā sastāvā. Varbūt mēģiniet atrast vainu sevī, nemeklējiet to citos.
09.06.2008 19:50
Es arī tur dejoju
Kāda koncepcija? 14.deju svētku neinteresantākās un neskatāmākās dejas? Tad jau trāpīts desmitniekā!
09.06.2008 14:39
nedejoju; dziedu
"es arī tur dejoju" laikam ir tāds iesācējs, ka neiedomājas, ka kopkoncertā ir arī kopēja koncepcija un ideja, kurā dejotājiem jāiekļaujas, nevis katrs atnāk un dejo, kas viņam ienāk prātā un labāk tīk.
09.06.2008 14:00
Inga
Labi,ka bija tāds pasākums,kur varēja redzēt,uz ko ir spējīgi pašlaik pilsētā esošie dejotāji.Deju izvēle(neizvēle) tiešām lika sevi manīt...
09.06.2008 09:04
Es arī tur dejoju
Paldies skatītājiem, kas sagaidīja dejotāju uzvedumu saules pielietās dienas vakarā! Visi dejotāji bija lieli malači, jo - izveidotā skatuve bija vienkārši briesmīgi (ne jau dejotājiem domāta). Arī dejas bija virsvadītāja iecerētas (uzspiestas). Tās nebija kolektīvu labākās dejas. Pēc manām domām dolektīviem vajadzēja dejot tās dejas, kas viņus raksturo un ko viņi spēj aiznest līdz skatītājim vislabāk. Žēl, ka virsvadītājs šo lietu nepārzin. Ceru, ka skatītāji nebija sarūgtināti par redzēto, jo mēs bijām tikai akli izpildītāji.
09.06.2008 08:01
stulbums
Atkal sākas... Tūlīt gāzīsies savstarpējo apvainojumu gūzma. Zini, "citu dejotāja", tu varēji paturēt savas subjektīvās domas pie sevis vai arī atklāti pieiet pie kolektīviem un pateikt, kas tev nepatīk, īstenībā neesi droši vien nemaz tāda eksperte, par kādu iztēlojies!
08.06.2008 23:08
citu dejotāja
Šodien Cietoksnī varēja palūrēt uz visiem te apčubinātajiem kolektīviem.Skats no malas- Laima-gados jauni,bet nav vairs tās iekšas,kas Greivuļa,Tamaņa,Kucina laikos;māsiņas-savā elementā,tīri skatāmas. Saime-bezgala neinteresanta mūzika diezgan sakarīgai dejai,pie tam labā sniegumā. Laismeņa-daži puiši pašvaki(nezin kas bija pie vainas,tehniskā mazspējība vai nu ribās ielietais aliņš+siltā saulīte)meitas tādas ašas,koptēlā smukas. Sābri-ir redzēts labāks variants... Skolnieki un vecākās paaudzes dejotāji-labi,ka ir tādi vispār...
08.06.2008 10:18
eidis
tauta nu gan sacēlusies! varbūt derētu tā kā nomierināties?! tik tiešām viss ko šeit var lasīt ir diezgan smieklīgi un "stulbums" to ir pateicis ar pareizākajiem vārdiem!
06.06.2008 13:53
stulbums
Kas ir "Laimas dvīnes"? Kāds var paskaidrot? Izklausās pēc kopā sauaugušiem - Siāmas dvīņiem .... Vispār šie komentāri ļoti atgādina divu konkrētu, savstarpēji naidīgu cilvēku, kas viens otru ļoti labi pazīst, publisku riešanos. Nevaru saprast, kāpēc viņi to liek lasīt visiem pārējiem daugavpiliešiem?
06.06.2008 13:19
Vecmāmiņa
Ticu-neticu, patīk-nepatīk, dejoju-staigāju. Kā mazi bērni! Jums pa dupsi vajadzētu sadot!
06.06.2008 11:04
Mazaa
Mīļā Gaismiņa! Cik var riet virsū un celt kašķi! Man jau gan šķiet, ka tu ļoti labi pārzini šo "iekšējo katlu", jo ļoti precīzi citē kādu ļoti labi zināmu cilvēku. Katrs koleketīvs dejo dejas, kas viņam patīk. Nu un ko tad mums LAISMEŅĀ tagad jājūtas vainīgiem par to, ka dejojam dejas kopā ar visu Latviju? Jo tā jau tas notiek, kad gatavojas Deju svētkiem. Programma mums ir pietiekami liela. Ja mūsdienu Latviešu tautas deja tev nešķiet nekas ievērības cienīgs, tad vienkārši komentāru trūkst. Augstākā māksla nav skaisti nostaigāt kādu modernu un lēnu gabalu, nodejot joku deju vai kustēties pie modernākajām melodijām. Tāpēc jau mēs dejojam Tautas deju kolektīvā, lai dejotu tieši latviešu tautas dejas. Vai tas nozīmē, ka mums ir tukša gtalva?!? Sirdī mums ir cieņa un mīlestība. Mēs mīlam deju, mīlam viens otru un cienam citus kolektīvus! Galu galā visi darām kopīgu sirdslietu. Prieks par Daugavpils kolektīvu augsto līmeni un ir pilnīgi vienalga, kādā grupā.
05.06.2008 15:50
ZZ
Cienītā, Gaismiņa! Lasot tavus komentārus, gan no malas nešķiet, ka tu esi tik neitrāla un nesaistīta ne ar vienu kolektīvu, jo teksti ir ļoti dzirdēti ..... dažādos izpildījumos.......Bet lai tas paliek uz tavas sirdsapziņas. Mans komentārs attiecībā uz LAIMAS dvīnēm jau radās koncerta laikā, kad minētās profesionāles skaļā balsī "aplika" dejotājus. Ja nepatīk, tad nenāc vai vismaz kulturāli savas negatīvās emocijas paturi pie sevis. (Bet laikam te neiet runa par kultūrāliem cilvēkiem.) Zobs man nav ne uz vienu, ja ir labi, tad ir labi. Nav svarīgi kādā žanrā un stilā tiek izpildīta deja, ja sniegums ir kvalitatīvs un baudāms, tad tikai prieks!!!!! UN NAV SVARĪGI KĀ SAUCAS KOLEKTĪVS.
04.06.2008 14:00
gaismiņa!!
nu ko lai saka TDA. pirmkaart es nedejoju ne Laimaa, ne Laismenjaa, Saimee, Saabros wai weel kaadaa citaa daugapils kolektiiwaa, taa ka wari man augumaa nebraukt un man naw ne mazaakaas nojausmas kas notiek sho kolektiiwu "ieksheejaa katlaa", bet wienu gan es waru pateikt - shajaa kapitaalisma laikmetaa wajag dariit to ar ko katrs speej izcelties - taatad ja laismenja ir gatawi weel 20 gadus dejot taas pashas dejas ko raada wisi paareejie latvijas kolektiiwi [ne tikai lielie un warenie bet A grupaa ir arii dazhaadi rajona kolektiiwi, un nekur naw teikts ka winji ir sliktaaki!] tad tik uz priekshu un rukaajiet wella swiedros ar tukshu galwu un labu soli, turpretim citi kolektiiwi centiisies izweidot kaut ko origjinaalaaku, skataamaaku un citai auditorijai domaatu! kaut wai tie pashi Vektors, Dizhadancis - arii shiem kolektiiwiem ir bijushi ne tik klasiski koncerti, taa ka nost ar robezhaam, saakat miileet deju newis wiens otram sprunguljus rtenjos mest! ps shkjiet TDA un ZZ taads liels zobs uz laimu.. gan jaw ar laiku kljuusiet praatiigaaki!
03.06.2008 16:57
Esmu par atklātību
TDA un visi pārējie "korekto" komentāru rakstītāji! Varbūt ir pienācis laiks atklāt savus īstos vārdus. Neticu, ka dejotāji var tā domāt par saviem kolēģiem. Būtu ļoti skumji.
03.06.2008 16:07
Es arii
Te ariirej, kauns, kauns, tiem kas raksta stulbiibas, liecina par zemo intelekta liimeni, un speeju ( nespeeju) pinjemt, kaa kaadam varbuut sogad veicaas labaak, vairbuut vairaak darbojaas, varbuut apziniigaak to uztver... kaadam nepaveicaas... nu un naakosreiz paveiksies. un ko tur CANGALS, CANGALE BEZ SAALS APEESSSSS, tiirie Meernieku laiki, oi dejnieku laiki... Lai visiem raits deju solis Dziesmusveetkos, un ne tikai. Un mazaak taas netiiriibas vienam par otru. IQ liimenis
03.06.2008 11:10
neredzēju "laismeņas" koncertu
... bet redzēju "laimas"... ... labāk būtu redzējusi "laismeņu"... .. un nevajag te plēsties.
03.06.2008 11:07
PP
Raksts tā kā būtu par Laismeņas un Saimes koncertu, bet aprej Laimu. Ko ta jūs tik pieticīgi - te taču ir vēl tik daudz rakstu, kuru komentāros varētu ķengāt Laimu?! Latgales piensaimnieki Rīgā dalīja pienu, bet Laima slikti dejo. Augšdaugavas svētkos cepa maizi, bet Laima tikai staigā pa skatuvi. Dodiet vaļā!
03.06.2008 09:23
-> ZZ
Trāpīts desmitniekā! :DDD
03.06.2008 07:54
pensionare
Lai dzīvo dejotprieks! Saktījos koncertu un priecājos, ka šie cilvēki ir atraduši sev kolosālu atslodzi no ikdienas stresa un steigas. Apbrīnoju Saimi par milzīgo atdevi un emocionalitāti. Paldies!
02.06.2008 22:43
ZZ
Virsvadītājas - tas ir LAIMAS dvīnes, Jūs to vau, vau - par seksīgajiem puišiem vai pašas par sevi? Par savu seksīgumu?
02.06.2008 20:01
Virsvadiitaajas
VAU, VAU, VAU...
02.06.2008 18:50
beibe
Koncerts bija super! Laismeņas puiši ir ļoti seksīgi!
02.06.2008 14:27
Skatītāja
Pie mums kaut kas nav tā, vai arī ar mums kaut kas nav tā. Kā tikai kāds raksts ierauga dienas gaismu, tā kāds tiek ķengāts, pelts vai slavināts. Kāpēc mēs neprotam priecāties viens par otru? "Lasmeņas" un "Saimes" jubilejas koncerts tik tiešām bija acīm skatāms un ausīm klausāms. Ja Jūs : "Laismeņa" un "Saime" gribat nepatikšanas, tad uz priekšu - lieciet rakstus biežāk avīzēs, jo labus vārdus komentāros nesagaidīsiet, diemžēl tāda ir dzīve. Vēlu visiem raitu dejas soli Dziesmu un deju svētkos!
02.06.2008 13:21
Jums TDA
gan daudz žults sakrājies... Bet neknābājiet jau tik ļoti tos "sliktos" kolektīvus, citādi vēl noknābsiet un nebūs kā priekšā dižoties! :)
02.06.2008 08:28
Dejotāja
Jā, protams raksts ir sanācis tāds kā medus pods. Ir katram kolektīvam savas problēmas un nebūšanas, kā arī traumas un citas nepatikšanas..... Protams, A grupas 21.vieta nav pirmā vieta B grupā (Tas ir pat vēl augstāks sasniegums). Bet jāskatās visu salīdzinājumā - jāpaskatās kādi kolektīvi ir A grupas augšagalā. Kolektīvi, kuriem ir savas bērnu grupas, studijas un vairāki sastāvi. Tur , lai tiktu pie dejošanas pamatsastāvā, ir jāiziet desmit elles apļi. "Laismeņā" cik man ir zināms ņem visus, bez jebkādas atlases ..... un tomēr iemāca DEJOT. "Laismeņa" ir ļoti lieli malacīši!!!!! Starp citu šogad A grupā aiz sevis atstāja tādu kolektīvu kā "LIESMA" tas arī par kaut ko liecina. Vai to var nosaukt par izgāšanos? PALDIES PAR KONCERTU!!! Veiksmi un izdošanos vēl vismaz 20 gadus!!!!
31.05.2008 18:57
Zita
Paldies par koncertu dejotājiem!!! Beidzot kaut kas jestrs un sirdij tīkams. Biju arī Laimas koncertā, kas diemžēl bija viena vienīga staigāšana. Šodien beidzot ieraudzīju sev tik mīļo latviešu tautas deju, tik spilgtā izpildījumā. Paldies jums par to un vēlu panākumus turpmāk!
31.05.2008 18:17
TDA
Mīļo Gaismiņ, man nez kāpēc liekas, ka tu dejo Laimā, kas nesen rādīja savu koncertu cāļu, dzērāju un citu indivīdu kostīmos, un kur meitenes rādīja savas "slaidās kājiņas" bezbrunču paskatā, un kas startēs deju svētkos C grupā , dejojot vuškas deju ar visiem lauku kolektīviem. Lūk, uz šo kolektīvu gan bija bēdīgi skatīties. Tā bija totāla izgāšanās, par kuru nez kāpēc Latgales Laiks neuzrakstīja. Nostaigāt koncertu kā to darīja Laima var ikviens, bet dejot A grupas dejas ir pavisam kas cits. Izskatās, ka tu īsti neesi informēta par visu šo procesu, kas saistīts ar A, B un citām deju grupām. A grupā dejo labākie Latvijas deju kolektīvi un tautas deju ansambļi, un lai tiktu šajā grupā, ir jāiegūst atļauja, pierādot sevi skatē. Acīmredzot, Laismiņa to spēja. Un nav ko tagad no skaudības te kādu apvainot. Dejo tik tālāk savu dullo vušku! :DDD
31.05.2008 13:08
gaismiņa!!
nu gan... his raksts man jau saak atgaadinaat padomju laiku... uh kaadi wisi malachi, cik centiigi, kaadi panaakumi un taa un shitaa... jaa.. par B grupas pirmo wietu tika uzraxtiits, bet par shii gada totaalo izgaashanos A grupaa gan nez kaapeec nekas naw.. taa tik tureet un driiz wareesim dziiwot komunistu laikos! fuj. ps cerams ka wismaz koncerts buus labs! wajadzeetu noskatiities! :)