„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Copmaņi svin svētkus Zabludkā

Krāslavā jau 12 gadus notiek makšķernieku sacensības. Šogad tās bija pieskaņotas pilsētas 85 gadu svinībām, tāpēc svētku dienas rīta cēlienu vietējie copmaņi pavadīja Daugavas krastā Zabludkā ar makšķerkātu rokā. Pieredzējušie makšķernieki gan iebilda, ka šobrīd neesot īpaši laba cope, īstais laiks makšķerēšanai Daugavā varētu būt jūlijs un augusts, kad uz āķa ķeras līdakas un sami, taču šoreiz makšķernieku loms bija mazākas zivteles – vīķes, ķīši, raudas un plikši. Makšķerniecei Terēzei Roščinai laimējās noķert retu zivi – ālantu, kas sastopama tikai atsevišķos ezeros un esot ļoti garda. Par savu “zelta zivtiņu” Terēze saņēma speciālu balvu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

27.11.2008 11:32
Copmans, paloma999@inbox.lv
Interesanti, noteikumi visiem vienādi, bet balvas par pirmo vietu tik ļoti atšķirīgas - sajūta, ka te ož pēc dzimuma un vecuma diskriminācijas. Kam laimējās tikt normālā vietā tas arī pievilka zivis (tādas pašas sīkaļas kā visiem pārējiem tikai vairāk), bet vispār tas posms kur notika sacensības ir absolūtākais bezceris. Un, jā tā "zelta zivtiņa" nemaz nav tāds retums Daugavā.