„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.0 °C
daži mākoņi

A.Zdanovskis: “Pacientu iemaksas būs šokējošas.”

Daugavpils reģionālā slimnīca, tāpat kā citas medicīnas iestādes, noslēgusi līgumu ar VOAVA tikai uz trim mēnešiem un nezina, kas to sagaida 1. aprīlī. Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Aivara Zdanovska rokās 12. janvārī bija tikai līgums par ambulatoro dienestu, bet stacionārs pagaidām strādā bez līguma. Spriežot pēc valsts finansējuma, kas piešķirts gada pirmajiem trim mēnešiem, medicīna Daugavpilī ir atmesta trīs gadus atpakaļ un slimnīcai jādomā, kā izdzīvot. Jau iepriekš pietrūcis līdzekļu jaunu metodiku ieviešanai, bet tagad trūkst naudas pat algām, nerunājot nemaz par jaunām iekārtām un projektiem. Pagaidām nav apstiprinātas pacientu iemaksas, taču A. Zdanovskis domā, ka tās noteikti būs šokējošas.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

20.01.2009 13:02
AG
Toties durikiem uztaisīts miljoniem vērts remonts un arī par uzturēšanos šiem nebūs jāmaksā! Lūk, tur tā mūsu naudiņa arī aiziet!