„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+16.8 °C
skaidrs laiks

Valdis Zatlers Latvijas armijas 90. jubileju svinēs Daugavpilī

Novembrī Latvijā tiek svinēti galvenie valsts svētki. Šogad 90. gadu jubileju atzīmē Latvijas armija. Par godu šiem svētkiem Daugavpilī 14. novembrī pl. 14.00 Vienības laukumā notiks militārā parāde, kurā piedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pēc tam valsts vadītājs dosies uz olimpiskā sporta kompleksa svinīgo atklāšanu. Tur14. novembrī notiks starptautiskās deju sacensības “Dubrovina parka kauss”.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

13.11.2009 21:24
Latgaliete
Zatlers Dagavpilī būs ar vecāko prečzini ļiļku?
12.11.2009 19:51
Vai valsts ir izzagta
Ja Latviju salīdzina ar pūra vai naudas lādi, tad Saeimu var salīdzināt ar slēdzeni šai mantu lādei, bet 100 deputātus ar slēdzenes robiņiem un izcilnīšiem. Lai gan tika ievēlēti 100 deputāti, tomēr slēdzenē tika iestrādāti tikai no 51 līdz 67 robiņi (balsu vairākums: TP, LPP, ZZS un TB partijas). Šiem robiņiem tika uzticēta milzīga vara sargāt un rūpēties par uzticēto naudas lādi (ievēlēt valdību, izstrādāt likumus, kas nodrošinātu valsts naudas saglabāšanu un rūpes par sabiedrību). Slēdzene ik pēc pieciem gadiem tika atjaunota un uzlabota. Mainījās Saeimas un valdības. Darbarūķi diendienā naudas lādes krājkasītē sanesa sarūpēto un vaiga sviedros nopelnīto. Tagad atverot naudas lādi konstatējam, ka nauda ir izzagta un naudas lādē stāv parādzīmes. Apskatot slēdzeni ieraugām, ka slēdzene ir vesela, tās zobratiņi apzeltīti ar visaugstāko zelta provi, bet nauda nav nosargāta. Darba rūķi veselību ir sabojājuši un daudziem vairs nav pat darba un mitekļa kur dzīvot. Īpatnēji, ka valsts amatpersonas, viņu radi un draugi kļuvuši ļoti turīgi. Secinājums ir tikai viens: Atbildīgie uzticēto naudu un mantu ir izsaimniekojuši. Pasaules praksē zagļus liek cietumā un tiem jāstrādā, kamēr nozagtais tiek atdots cietušajam. Ir pēdējais laiks pieprasīt atbildi par valsts izlaupīšanu. Mēs nedrīkstam atkārtoti uzticēt pūra naudas atslēgu zagļiem.