„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.0 °C
neliels lietus

Studenti brauc praksē uz ārzemēm

  • Artjoms Dubovikovs
  • Darbs
Daugavpils tirdzniecības skolu nesen apmeklēja “Skolu, pārtikas produktu pagatavošanas sistēmas un viesnīcu biznesa apvienības” vadība no Radomas Polijā, lai parakstītu sadarbības un pieredzes apmaiņas līgumu ES projektā. Daugavpils un Radoma par sadraudzības pilsētām kļuva 1993. gadā, izglītības iestāžu sadarbība izveidojās pēc diviem gadiem. Pašlaik Radoma ir viena no svarīgākajām Daugavpils tirdzniecības skolas partnerēm. Trīspadsmit gadu laikā studenti un pasniedzēji vairākkārt bijuši praksē Polijā, bet poļi – Daugavpilī. Vairākas Izglītības iestādes vairākas reizes kopīgi piedalījās projektos, pēdējais tika realizēts pirms pusotra gada, – toreiz topošie konditori un kulināri mēnesi izglītojās Radomā.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

17.02.2009 13:38
satrauktā mamma
Cik pārsteidzoši jauks raksts, lauku bērnam ir grūti, jo mācības notiek pārsvarā krievu valodā, pēc raksta spriežot, laikam skolā mācības notiek poļu valodā, jo par latviešu valodas izmantošanu stundās un audzināšanas darbā skolotājiem nosaka piemaksu it kā viņi strādātu nevis Latvijā, bet kādā citā valstī. Vai tas nav absurts Latvijā?