„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Ministru kabineta noteikumi pieprasa uzskaitīt lieko ūdeni”

Februārī Daugavpils iedzīvotāju rēķinos par komunālajiem pakalpojumiem pirmo reizi parādījās sadaļa “ūdens starpība”, turklāt katram ierakstīta atšķirīga summa, kas dažiem pat sasniedz 5 latus un vairāk. Agrāk Daugavpils pašvaldība uzņēmās segt zaudējumus par t.s. lieko ūdeni, taču pērn decembrī tika pieņemti MK noteikumi “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”, kuros skaidri formulēts, ka dzīvokļu īpašniekiem jānorēķinās par lieko jeb nesadalīto ūdeni. SIA “Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums” (DDzKSU) valdes loceklis Vjačeslavs Širjakovs saprotot iedzīvotāju neapmierinātību, taču atzīst, ka viņam ir jārīkojas saskaņā ar likumdošanu.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

03.03.2009 09:05
garoza
Šie noteikumi ir pretrunā ar patērētāju aizsardzības likumu, kur ir teikts apmēram tā - ka patērētājam ir jāmaksā par pakalpojumu vai preci, kas ir saņemts/ta . Sakarā ar to, ka "lieko ūdeni" es kā patērētājs neesmu saņēmis, vai man par to jāmaksā.